Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО нарахувала 32 російські міфи про себе

НАТО звинувачує Росію в посиленні дезінформаційної кампанії після анексії Криму в березні 2014 року. "НАТО має справу з суттєвим зростанням обсягів російської пропаганди і дезинформації з моменту незаконної анексії Криму", - заявила офіційний представник альянсу Оана Лунгеску агентству Reuters.

За даними Північноатлантичного альянсу, російські медіакомпанії Sputnik і Russia Today (RT) неодноразово публікували фальшиві матеріали.

Спеціальний сайт, заснований альянсом в 2014 році, "зареєстрував 32 російських міфи про НАТО, які систематично використовуються в матеріалах Sputnik, RT і низки інших ЗМІ, які перебувають у володінні або під контролем російського уряду".

Як найсвіжіший приклад, Лунгеску навела публікацію російським сайтом life.ru змонтованого аудіозапису голосу генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга і російського пародиста, що зображав Президента України Петра Порошенка, який нібито спілкувався з ним по телефону. "Цього дзвінка ніколи не було, і це був кричущий випадок дезінформації", - підкреслила представник Північноатлантичного альянсу.

Вона навела й інший приклад дезінформації: в липні 2016 року Sputnik, RT і інші російські сайти опублікували репортажі про пожежу на базі НАТО в Ізмірі, назвавши його саботажем після спроби державного перевороту в Туреччині. "Ми зв'язалися з Sputnik, RT і іншими, щоб внести правки в цю інформацію, оскільки пожежа виникла у лісі, на певній віддалі від бази, і не мав до неї жодного відношення", - говорить Лунгеску.

НАТО намагається боротися з російською пропагандою за допомогою бюлетенів, інтерв'ю, спростувань і відеоматеріалів.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ