Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО не обмежить системи ПРО через Росію, – США

У НАТО не можуть погодитися з російськими вимогами обмежити протиракетну оборону через загрозу з боку Північної Кореї, заявив 12 січня заступник помічника держсекретаря США з контролю над озброєннями Френк Роуз.

«Ми не плануємо погоджуватися на обмеження наших систем, тому що повинні володіти гнучкістю, щоб мати справу з динамічною загрозою, що розвивається», – сказав Роуз журналістам у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

«Північна Корея має велику кількість балістичних ракет, і часто випробовує їх», – зазначив Френк Роуз, додавши, що Північна Корея може своїми ракетами вже досягти Південної Кореї і Японії і потенційно США.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ минулого тижня закликав Північну Корею припинити свої ядерні і ракетні програми.

Минулого року Росія заявила, що направить ядерні ракети на датські військові кораблі, якщо Данія приєднається до систем протиракетної оборони НАТО.

У 2012 році у НАТО домовилися про розвиток можливостей у Європі. Румунія погодилася розмістити у себе елементи системи ПРО, а у Туреччині вже розміщений радар ПРО. Сполучені Штати вже направили есмінець в Іспанію, один з чотирьох кораблів, які складають частину протиракетного щита. Польща теж має розмістити оборонні системи з 2018 року, а будівництво об’єкта розпочнеться цього року.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ