Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО занепокоєне діями Росії в Азовському морі

Північноатлантичний альянс занепокоєний діями Росії в басейні Азовського моря. Йдеться не тільки про збільшення російської військової присутності, але теж про нову систему інспекції вантажних суден, які випливають з українських портів або ж пливуть до цих портів. Про це повідомило Польське Радіо.

Українська влада вважає, що Росія цілеспрямовано стосує блокаду, щоб таким чином завдати удару українській економіці. Позицію НАТО у цій справі представив генсек Єнс Столтенберґ:

«Поведінка Росії вписується у схему, яку ми спостерігаємо вже досить довго, особливо в цьому регіоні. Йдеться про нелегальну анексію Криму і незаперечну підтримку з боку Росії військових дій на сході України, а також – дестабілізацію ситуації на Донбасі та сході України».

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу повідомив, що він розмовляв на цю тему з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним:

«Я висловив свою підтримку суверенності та територаільної цілісності України, зокрема, в галузі судноплавства. Для України – дуже важливо утримати відкриті та безперешкодні шляхи морського сполучення, також в басейні Азовського моря. Ця справа залишається важливою теж для союзників в НАТО і наших кораблів, а також для торгівлі між НАТО та Україною».

Ситуацією в Азовському морі цікавиться теж Єворпейський парламент, котрий у четвер оприлюднить в цій справі резолюцію. У проекті документа міститься пропозиція введення чергових санкцій проти Росії.

Польське Радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ