Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАТО звинуватив Росію у вбивстві цивільних у Сирії - заява

Держави-члени НАТО рішуче засудили випадки порушення Росією суверенного повітряного простору Туреччини. Про це йдеться в заяві за результатами екстреного засідання Північноатлантичної ради.

Як зазначили в Північноатлантичній раді, дій армії РФ досягли "більш небезпечного рівня" через порушення турецького повітряного простору 3 і 4 жовтня.

"Союзники рішуче протестують проти цих порушень турецького повітряного простору і засуджують вторгнення в повітряний простір НАТО. Союзники також називають вкрай небезпечною таку безвідповідальну поведінку" - йдеться в заяві.

Крім того, члени альянсу вимагають від РФ негайних пояснень такої поведінки.

"Союзники закликають російську сторону вжити всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб такі порушення не повторилися в майбутньому", - сказано в заяві.

Крім того, в НАТО висловили солідарність з Туреччиною і попередили, що будуть і надалі пильно стежити за ситуацією в регіоні.

"Союзники висловили глибоку заклопотаність у зв'язку з нарощуванням РФ військової присутності в Сирії і особливо ударами ВПС Росії по Хама, Хомсу, Ідлібі,  що призвело до жертв серед цивільного населення і не призначалося "Ісламській державі", - заявили в НАТО.

Альянс закликав Росію припинити бомбити сирійську опозицію і цивільне населення і сприяти вирішенню конфлікту політичним шляхом.

Нагадаємо,  генсек НАТО Єнс Столтенберг пообіцяв скликати засідання Північноатлантичної ради через порушення Росією повітряного простору Туреччини.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ