Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Нацгвардія підписала Меморандум про співпрацю з ГО «Смілива Україна»

Національна гвардія України та Громадська організація «Смілива Україна» (Arm Women Now) підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

Метою зазначеного Меморандуму є розвиток співробітництва між Національною гвардією України та ГО «Смілива Україна», який направлений на покращення речового забезпечення жінок Нацгвардії та залучення додаткових джерел надходження майна для забезпечення НГУ.

«Дякую вам, що відгукнулись на наше запрошення. Ми підтверджуємо наші наміри співпраці з вами, в тому числі у напрямку поширення гендерної рівності. Наші дівчата, безпосередньо на лінії зіткнення у складі бригад та підрозділів, виконують важливі завдання, працюючи за різними спеціальностями – бойові медикині, зв’язківці, пресофіцерки тощо. Також не менш важливу роль відіграють психологи, серед яких значна кількість жінок-військовослужбовиць, які достойно виконують завдання, підтримуючи моральний дух наших хлопців і дівчат. Вони повертають наших воїнів у стрій після поранень та відновлюють їх після виконання складних завдань на лінії бойового зіткнення», – наголосив тимчасово виконуючий обов’язки заступника командувача НГУ по роботі з особовим складом полковник Валентин Острижний.

В межах співпраці представники ГО «Смілива Україна» висловили наміри надавати допомогу НГУ в майні задля забезпечення рівності прав чоловіків-військовослужбовців та жінок-військовослужбовиць, а також вживати заходи, спрямовані на здійснення соціальної адаптації та психологічної реабілітації жінок-військовослужбовиць.

«Щиро радію тому, що ми сьогодні підписуємо Меморандум про співпрацю. Безумовно, у фокусі наших інтересів – гендерно орієнтований підхід у секторі безпеки і оборони. Також ми продовжуємо формувати та змінювати парадигму в українському суспільстві. Вже зараз відсоток жінок у війську – на рівні з країнами членами НАТО. Українські жінки у секторі безпеки та оборони – це насправді мотивовані військовослужбовиці, які не зважаючи ні на що, доєдналися до війська і готові йти до кінця», – сказала народна депутатка України Ірина Никорак.

В ході зустрічі присутні також обговорили потребу в навчанні військових психологів супервізорів щодо роботи з травмою та кризи консультування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ