Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національна академія наук України схвалює впровадження технології гіперлуп в Україні

Прес-служба Міністерства інфраструктури України інформує, що 25 січня 2019 року відбулась презентація перспектив розвитку проекту "Високошвидкісний транспорт Hyperloop на короткостроковий період в Україні".

Також на презентації було представлене науково-технологічне дослідження НАН України щодо впровадження технології гіперлуп в Україні "Перспективи розвитку транспорту п’ятого покоління в Україні".

У ході презентації представлено низку кроків, які стануть базисом для втілення проекту у життя. Зокрема, це аналітика пасажиропотоків, оцінка промислового потенціалу України та проведення міжнародних конкурсів Hyperloop з метою підтримки та розвитку інноваційних розробок.

Науковці переконані, що виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги дадуть змогу успішно розвивати проект HypeUA. За оцінками науковців, гіперлуп може не тільки стати новітнім самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей.

На зустрічі були присутні партнери, які визначили свою готовність брати участь у розвитку технології гіперлуп та минулого року підписали меморандуми про співробітництво. Серед них: Агентство розвитку Дніпра, Платформа розвитку інновацій, Інноваційний парк UNIT.City, ДП ВО «Півднемаш», Український інститут майбутнього, Гемфрі Інжиніринг, Каховський завод електрозварювального устаткування, Укроборонпром.

Наступним кроком є реалізація проекту на базі Центру транспортних інновацій Transport Tech Hub. Основна ціль Центру – об'єднати всі технології, які кожен партнер проекту може привнести, для отримання найбільш ефективних рішень в галузі транспорту.

«Ми лише на початку шляху, але об’єднання зусиль українських науковців та підприємців із міжнародним досвідом наших західних партнерів є фундаментом розбудови української інноваційної інфраструктури», − заявив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ