Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Національна інвентаризація лісів: Німеччина готова допомогти Україні

Як інформує прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України, проведення Національної інвентаризації лісів стоїть одним із перших на порядку денному.
Фото: Державне агентство лісових ресурсів України

Ми відкриті до співпраці з нашими міжнародними партнерами, щоб якнайшвидше запустити процес. На цьому наголосив Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький на зустрічі з представниками Німецько-українського агрополітичного діалогу (APD).

ʺМи маємо показати, що Україна це не країна корупції. Вже зроблено багато речей, які будуть аргументом для суспільства та інших країн, що Україна очищається та запроваджує ефективні заходи боротьби з корупцією. Стосовно лісової галузі – це і запровадження повноцінного електронного обліку деревини, проведення електронних аукціонів, відкритість та доступність інформації про лісове господарство та заготівлю деревини. Ще одним кроком є проведення Національної інвентаризації лісівʺ, - підкреслив Андрій Заблоцький.

Він поінформував, що на виконання завдань Президента України та Уряду вже у першому читанні Парламентом прийняті необхідні зміни до законодавства, які дадуть можливість розпочати подальші дії щодо запровадження НІЛ.

Керівник APD в Україні Фолькер Зассе відзначив заходи керівництва держави та Держлісагентства у пришвидшенні започаткування Національної інвентаризації лісів, яка відбувається в Німеччині та інших країнах вже багато років.

Сторони обговорили питання співпраці, зокрема, щодо методичної підтримки, передачі комплекту спеціального обладнання для проведення НІЛ, підготовки фахівців, які здійснюватимуть Національну інвентаризацію лісів та ін.

https://galinfo.com.ua/news/na_lvivshchyni_tryvaie_robota_shchodo_pokrashchennya_ohorony_lisiv_336652.htmlНагадаємо, як писало Гал-інфо, на Львівщині триває робота щодо покращення охорони лісів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ