Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Національна конфедерація милосердя Італії допомагатиме в розбудові екосистеми НЕЗЛАМНІ у Львові

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з делегацією благодійної організації Misericordie «Національна конфедерація милосердя Італії», на чолі з її президентом Доменіко Джані.

Домовились про медичну та соціальну співпрацю в межах екосистеми людяності НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Також Доменіко Джані залишив запис у Книзі почесних гостей Львова.

Доменіко Джанні висловив своє захоплення роботою центру реабілітації НЕЗЛАМНІ у Львові, який відвідав напередодні. А відтак запевнив у максимальній допомозі та підтримці.

«Дякую вам за те, що допомагаєте людям, які страждають. Ми були у центрі UNBROKEN і бачили, з яким милосердям працюють лікарі. Я відчуваю, наскільки ви захоплені цією ідеєю UNBROKEN, і це вражає. Наша діяльність заснована на милосерді, і ми зробимо все можливе, щоб залучити людей і допомогти вам», - сказав Доменіко Джанні, президент Національної конфедерації милосердя Італії.

Андрій Садовий подякував за допомогу та розповів про кілька ключових проєктів екосистеми, над якими активно працюють. Зокрема, центр реабілітації UNBROKEN KIDS, добудова реабілітаційного центру у Брюховичах, реконструкція будівлі на вул. Пекарській під реабілітаційний центр для військових, реконструкція будівлі на вул. Замарстинівській під центр психічного здоровʼя та інше.

«Після початку повномасштабного вторгнення Національна конфедерація милосердя Італії допомагає Україні: надсилає гуманітарну допомогу, медикаменти, організовує благодійні збори та її волонтери приїжджають до України. Сьогодні ми домовились про глибшу співпрацю у розбудові екосистеми людяності НЕЗЛАМНІ у Львові. Разом з отцем Богданом Прахом, який є головою наглядової ради фонду НЕЗЛАМНІ, та Доменіко Джані підписали лист про наміри співпраці. У документі прописані першочергові проєкти, над якими зможемо спільно працювати. Серед них – розвиток якісної дитячої реабілітації, яка сьогодні потрібна для діток, які постраждали від російської агресії», - зазначив мер Львова.

Лист про наміри співпраці підписали між Національною конфедерацією милосердя Італії, БФ «Незламні» та Львівською громадою. Йдеться про те, аби сформувати «Міжнародну коаліцію для незламних українців» – організацію, що сприятиме у зборі коштів для розвитку екосистеми UNBROKEN у Львові. Водночас, домовились максимально сприяти обміну найкращими практиками та інноваціями в наданні медичної допомоги постраждалим від війни. 

Доменіко Джанні також залишив запис у Книзі почесних гостей Львова.

«З великою любов'ю до України та її народу, ми хочемо всіляко сприяти проекту UNBROKEN для відновлення людей тілом, а особливо – серцем. Боже, бережи Україну!», - написав він.

Довідка

Представники Національної конфедерації милосердя Італії прибули в Україну у перші дні повномасштабної війни, допомагали з евакуацією українців, відправляли гуманітарну допомогу та ліки, передавали автомобілі швидкої допомоги, зокрема один із них передали дитячій лікарні святого Миколая у Львові. Ця допомога не припиняється, тривають благодійні збори для допомоги українцям, приїжджають волонтери. Із 19 до 23 липня тривав черговий благодійний візит конфедерації в Україну та до Львова зокрема.

Від початку повномасштабної війни Перше медичне об’єднання Львова, на базі якого функціонує Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), стало найбільшим медичним хабом в тилу. За цей час у медзакладах об’єднання пролікували понад 15 тисяч поранених та 150 тисяч переселенців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ