Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Національна розвідка США отримала в.о. директора

Новий в.о. директора Національної розвідки Джозеф Магвайр, який приступив до роботи у п'ятницю, пообіцяв зробити все для забезпечення безперебійної роботи національних спецслужб.
Новий керівник Національної розвідки США Джозеф Магвайр. Фото: AP

Раніше президент США Дональд Трамп відмовився від плану запропонувати на посаду директора Національної розвідки лояльного до себе конгресмена-республіканця Джона Реткліффа, - інформує Голос Америки.

Невідомо, як довго Магвайр обійматиме посаду виконуючого обов'язки, і чи буде запропонований президентом США на посаду директора Національної розвідки.

"Офіс директора Національної розвідки як і раніше фокусується на керівництві розвідувальним співтовариством і наданні критично важливої інформації для забезпечення безпеки нашої країни", - йдеться у заяві Магвайра, яку було опубліковано у п'ятницю.

Магвайр, колишній спецназівець ВМС, аж до четверга очолював Національний центр по боротьбі з тероризмом. Президент призначив його виконувачем обов'язків голови Національної розвідки в зв'язку з відставкою колишнього керівника Дена Коутса і його першого заступника Сью Гордон.

Колишні і нинішні співробітники спецслужб до цього призначення поставилися позитивно: Магвайр, перш ніж зайнятися боротьбою з тероризмом, багато років служив у ВМС, його вважають серйозним керівником, який зможе гарантувати чесність і відвертість донесень розвідки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ