Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Національному природному парку "Північне Поділля" - 10 років

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/2
Національному природному парку "Північне Поділля" - 10 років. Про це сьогодні, 7 лютого, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської ОДА.

З метою збереження ареалу букових лісів, які становлять особливу цінність у загальноєвропейському масштабі, 10 лютого 2010 року Президент України підписав указ ʺПро створення національного природного парку ʺПівнічне Поділляʺ загальною площею 15587,92 га на території Бродівського, Буського та Золочівського районів Львівської області.

Зазначимо, що НПП ʺПівнічне Поділляʺ є об’єктом загальнодержавного значення, одним з основних завдань якого є створення умов для організованого туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах. Туристи можуть поєднувати відвідування замків, монастирів, церков, музеїв з природними окрасами території парку і місцями відпочинку.

На території парку функціонують еколого-пізнавальні туристичні маршрути ʺТринігʺ, ʺМаркіянові місцяʺ, ʺСвятогірськийʺ та інші, також працівниками установи ведеться активна еколого-просвітницька робота в місцевих навчальних закладах.

Водночас зазначаємо, що працівниками відділу рекреації та туризму НПП ʺПівнічне Поділляʺ проводяться екскурсії туристичними шляхами та екологічними стежками в межах природоохоронної установи.

За детальнішою інформацією щодо проведення екскурсійних заходів рекомендуємо звертатися за тел.: (03266) 4-40-05, або за адресою: Львівська обл., Бродівський р-н, вул. Гагаріна, 2-б, с. Підгірці.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, нещодавно Яворівський природний парк відвідала делегація з Луганської та Донецької областей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ