Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нацкорпус оголосив війну токсичним птахофабрикам: під прицілом "Епікур" та "Агроль"

Дві західні птахофабрики "Володимир-Волинська" і "Агроль" опинилися в епіцентрі екологічного скандалу - місцеві, екоактивісти та представники Нацкорусу звинуватили їх у неналежній утилізації відходів і забрудненні екології.
фото - Нацкорпус

Про це Гал-інфо повідомили у Нацкорпусі.

«Лише в 2021 році екоінспекція двічі проводила перевірку на птахофермі. Двічі було виявлено порушення. Так компанія навіть не веде обліку типу, складу відходів і їхньої утилізації. Власне за порушення «Агроль» отримав припис і два штрафи: у розмірі 85 грн і 136 грн. Такі фінансові стягнення, звичайно, не зупинили незаконної діяльності», – заявляють активісти. 

Нагадаємо, що 22 грудня активісти влаштували пікет під стінами птахоферми «Агроль» в селі Підгайчики на Львівщині. Екоактивісти стверджують, що підприємство скидає відходи в річку. Представники Нацкорпусу Львівщини й екоактивісти з проекту «Екокульт» під стінами підприємства вимагали припинити викиди відходів у місцеву річку, в повітря та вивіз відходів на поля біля лісу. Саме про такі порушення активістам повідомили місцеві мешканці. Представники Нацкорпусу наголосили: якщо компанія не перестане неналежно утилізувати відходи, то під підприємством знову протестуватимуть. Раніше націоналісти подали звернення щодо підприємства «Агроль» у правоохоронні органи та екологічну інспекцію. У них вимагали комплексну перевірку незалежними інспекторами та публічний звіт щодо дотримання встановлених законом екологічних норм на підприємстві.

Аналогічна ситуація у Волинській області. Там Володимир - Волинська птахофабрика, виробник популярної курятини «Епікур» регулярно «отруює» все навколо скидами і відходами. 

«Кожен має відповісти на таке питання: чи є понад 130 тис. грн надходжень до бюджету за  два роки їхньої діяльності ціною  здоров’я і життя людей, які там проживають? Складне питання для когось, але не для нас. Ми вважаємо, що все має працювати в рамках закону, має дотримуватися екологічних стандартів, а потім вже можна говорити про інші речі», - заявили представники Нацкорпусу під час попереджувального пікету Володимир-Волинської птахофабрики. 

Раніше Володимир-Волинська птахофабрика вже оскандалилася зі своїми відходами, коли влаштувала «криваві ріки» навколо підприємства. 

Довідка

Володимир-Волинська птахофабрика - виробник курятини «Епікур» та «Чебатурочка», належить родинам Михайла та Дмитра Добкіна і Олексія Коваленко. «Агроль» належить Федору Шопському.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ