Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Нацуніверситет спорту допоможе у реабілітації ветеранів

Університет має широкі можливості для співпраці з Мінветеранів щодо створення умов для отримання якісної реабілітації
фото з сайту Дзеркало тижня

Мінветеранів співпрацюватиме з Національним університетом фізичного виховання і спорту України в напрямку реінтеграції захисників і захисниць.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Міністерство у справах ветеранів України та Національний університет фізичного виховання і спорту України уклали угоду про взаємодію та співпрацю в напрямку реінтеграції ветеранів й ветеранок війни та членів їхніх сімей.

Документ підписали Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України Євгеній Імас.

Угодою передбачено партнерство сторін у здійсненні освітньої, виховної, профорієнтаційної, організаційної, консультаційної, навчально-методичної та науково-експериментальної діяльності, соціально-психологічної реадаптації ветеранів війни у межах системи переходу від військової служби до цивільного життя.

Так, за сприяння Мінветеранів на базі Університету проводитимуться соціально-психологічні тренінги для ветеранів війни, надаватиметься психологічна підтримка, проводитимуться індивідуальні та групові консультації, навчання з підвищення рівня знань зі спорту та реабілітації тощо.

Зокрема, у виші діє потужна освітньо-професійна програма за спеціалізацією “Кіберспорт”. Вона готує фахівців, здатних виявляти та ефективно розв’язувати складні спеціалізовані задачі і практичні проблеми у сфері фізичної культури і спорту, зокрема у кіберспорті. Крім того, тут надаються сучасні знання за програмою «Ерготерапія» – відновлення та формування практичних вмінь у системі комплексної реабілітації при різних захворюваннях та порушеннях систем організму.

Тож українські ветерани й ветеранки, які відновилися після поранень, а також члени їхніх родин матимуть змогу дистанційно навчатися за цими напрямками.

“Рада можливості співпраці Мінветеранів з Національним університетом фізичного виховання і спорту України! Впевнена, що завдяки вашим потужним як науковій базі, так і практичним напрацюванням, ми зможемо спільно реалізувати низку важливих проектів з ефективного супроводу та професійної адаптації захисників, захисниць, членів їхніх родин, – наголосила Юлія Лапутіна. – Наразі Мінветеранів активно впроваджує інституційну реформу – систему переходу з військової кар’єри до цивільного життя. Реабілітація, освіта та перекваліфікація є одними з важливих її складових”.

Ректор Євгеній Імас висловив переконання, що університет має широкі можливості для співпраці з Мінветеранів щодо створення належних умов для отримання якісної реабілітації та професійної освіти демобілізованими воїнами та членами їхніх родин.

“Ми готові долучитися, погодити усі освітні програми і працювати для того, щоб наші воїни після повернення з війни могли отримати фахову підтримку, освіту або перепідготовку для успішної реінтеграції у своїх громадах”, – наголосив очільник Національного університету фізичного виховання і спорту України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ