Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Науковці з 4 країн стали претендентами на здобуття Міжнародної премії Івана Франка

Науковці з України, Грузії, Польщі та Словаччини запропонували 12 монографій на здобуття Міжнародної премії Івана Франка.

На адресу однойменного Міжнародного фонду надійшли наукові праці представників 11 закладів вищої освіти Варшави, Житомира, Івано-Франківська, Кишинева, Любліна, Львова і Харкова; 1-ї наукової установи та 3 лауреатів Премії попередніх років. Ім’я лауреата оголосять 27 серпня – у 168 річницю від дня народження Івана Франка у його рідному місті Дрогобичі. 

Пресслужба Міжнародного фонду Івана Франка зазначає, що відзначити однойменною нагородою можуть “науковців, чиї праці є вагомим внеском у розвиток соціально-гуманітарних дисциплін, мають міжнародне значення та ґрунтуються на засадах наукового осмислення історичних або сучасних процесів у культурі, політиці та суспільному житті України”.

Серед претендентів на здобуття Міжнародної премії імені Івана Франка у 2024 році є українські науковці професори Василь Грещук, Микола Ільницький, Іван Монолатій, Олег Разиграєв та Ольга Шуміліна, а також доценти Віталій Михайловський, Ірина Сметана, Антоніна Тимченко та Олексій Сокирко.

Польське наукове середовище представлятимуть професорка Йонна Гетка та кандидатка гуманітарних наук Йоланта Дарчевська з Варшавського університету та професор Ігор Набитович з Університету Марі Кюрі-Склодовської в Любліні. Претенденткою з Грузії стане доцентка Тінатін Мшідобадзе, а автором монографії зі Словаччини виступить професор Фелікс Штейнбук. 

Детальніше ознайомитись із темами наукових праць претендентів можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ