Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Навальному відмовили в реєстрації кандидатом у президенти РФ

Опозиціонеру Олексію Навальному відмовлено у реєстрації як кандидату на вибори президента Росії 2018 року. Таке рішення ухвалила Центральна виборча комісія країни, пославшись на судимість опозиціонера у справі "Кіровлісу", повідомляє Радіо Свобода.

Навальний, виступаючи у Центрвиборчкомі, знову заявив, що відмова у реєстрації його кандидатом на пост глави держави суперечить Конституції Росії. Опозиціонер додав, що довів незаконність вироку у справі "Кіровлісу" в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

Глава ЦВК Елла Памфілова у відповідь заявила, що вирішувати питання про те, чи є вирок Навальному незаконним, не належить до компетенції Центральної виборчої комісії. На що Навальний заперечив, що ЦВК має право самостійно вирішувати питання про допуск чи недопуск кандидатів.

24 грудня ініціативні групи у 20 містах Росії проголосували на підтримку висунення Навального на президентські вибори. Сам опозиціонер заявив про намір провести "всеросійський страйк виборців", якщо ЦВК відмовить йому у реєстрації. "Вирішується питання не про реєстрацію Навального, а про те, чи будуть взагалі президентські вибори 2018 року", - заявив опозиціонер у своєму блозі перед засіданням у ЦВК.

2013 року суд засудив Навального у справі "Кіровлісу" до п'ятьох років умовного позбавлення волі. Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав цей вирок незаконним. Справу відправили на новий розгляд, проте російський суд знову визнав опозиціонера винним у "розкраданні коштів", засудивши його до такого самого терміну, що й після першого розгляду, - до п'ятьох років умовно. У листопаді 2017 року Навальний знову оскаржив рішення суду.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ