Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Навчання та стажування в ІТ- компаніях: переваги та перспективи

Чому сучасна молодь все частіше обирає для навчання всілякі курси, приватні навчальні заклади і все рідше стандартні ВУЗи?

Великою проблемою ВУЗів є відсутність нових напрямків. Прогрес не стоїть на місці, і якщо кілька років тому ніхто не чув про професію копірайтера, то через десятиліття точно появляться ще новіші спеціальності. Вдосконалюються й ті галузі, що залишаються актуальними поза часом. Наприклад, сфера інформаційних технологій. ІТ-фахівцю потрібно постійно вчитися, адже галузь розвивається дуже динамічно. Не завжди стандартна навчальна програма в університеті дає студентам саме ті актуальні знання, що роблять їх конкурентоспроможними професіоналами. А от ІТ-компанії, пропонують лише вузькопрофільні навички.

Які переваги має навчання в ІТ- компаніях?

Не варто повністю відмовлятися від навчання у вищих навчальних закладах. Як не крути, а в Україні дуже цінується диплом про вищу освіту. Однак, якщо мова про сферу інформаційних технологій, то знання і навички набагато важливіші аніж документальне підтвердження того, що фахівець отримав статус бакалавра. Чимало молодих людей виходять з цієї ситуації доволі просто. Навчаються в університетах, однак обирають заочну форму навчання, а от актуальні знання поповнюють на вузько профільних курсах, які влаштовують ІТ-компанії.

В Україні є чудова можливість навчатися у кращих. Повноцінну ІТ- академію створила компанія SoftServe, що успішно готує перспективних фахівців вже кілька років поспіль.

Студенти, котрі обрали для себе такий формат навчання відмічають наступні переваги:

  1. Вузькоспрямовані навчальні програми. Учні отримують лише ті знання, котрі їм знадобляться у професії. Це теорія та практика, в інтенсивному або дуже поглибленому форматі. Молоді люди закінчують курси практично готовими фахівцями і 90% з них без проблем знаходять роботу.

  2. Регулярне оновлення навчальних програм та актуалізація навчальних матеріалів. ІТ-компанії, як ніхто інший знають, що зараз актуально, чого вимагає ринок, які тенденції переважають. Всім цим вони діляться зі студентами.

  3. Навчання різних рівнів. Можна обрати курс з нуля, а можна прийти вже з певною навчальною базою і обрати курси для підвищення кваліфікації. Дуже зручно, адже в подібних ситуаціях важливий саме індивідуальний підхід, детальніше про курси тут.

  4. Можливість працевлаштуватися у компанії. 50% молодих людей обирають курси в ІТ-компаніях лише з тою метою, щоб заявити про себе. Так, це справі чудовий шанс продемонструвати свої знання, потенціал і можливо потрапити у омріяний колектив.

  5. Можливість пройти сертифікацію та збільшити свої шанси на вигідне працевлаштування ще у кілька разів. Щоправда, пропонують таку опцію не всі. Наразі, точно така послуга присутня у SoftServe.

В Україні активно популяризується навчання в приватних закладах та ІТ-академіях у тому числі. Випускники подібних курсів отримують сертифікат, і є привабливими як для вітчизняних так і іноземних замовників.

Стажування в ІТ-компаніях: гарний шанс чи марна трата часу?

Перше з чим стикаються пошуковці роботи це стажування. Дехто розчаровується, адже умови такі, що спеціаліст кілька місяців працює за нижчу оплату та ще й може так і не отримати пропозицію залишитись на постійній основі.

Насправді стажування, а особливо для новачків, це чудові можливості, гарний досвід і звісно ж нові практичні знання.

Серед переваг:

  1. Плюс до резюме. Будь-яке стажування рахується, як повноцінний досвід роботи.

  2. Практичні навички, робота в команді, нові знання та друзі.

  3. Можливість отримати роботу.

Ніколи не варто відмовлятись від такої пропозиції, адже можливо це саме те, про що ви мріяли. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ