Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

«НаВЧИ турботи про себе»: 5-та міська лікарня організувала акцію для освітян

КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» і управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР проводять спільну акцію «НаВЧИ турботи про себе», в рамках якої освітяни проходитимуть мамографію або УЗД грудей для профілактики раку молочної залози.
фото: Олександр Мазуренко (пресслужба ЛМР)

Про це інформує пресслужба ЛМР.

У жовтні впродовж 3-х тижнів лікарня забезпечує певні дні та години запису під акцію. Для проходження обстеження на безкоштовній основі потрібне електронне скерування від лікаря. Ми спростили механізм отримання скерувань – лікар на місці записує освітян безпосередньо перед самою діагностикою.

Акція триває уже 2 тижні, обстежено 86 жінок, і з них кожна 10 жінка має проблеми – зміни в тканині, тому була скерована до вузького спеціаліста – мамолога на дообстеження. Із 16 обстежених жінок на УЗД, 1 з них скерована також до мамолога.

Також жінки, старші 40 років, звернувшись до свого сімейного лікаря, можуть отримати скерування і пройти таке обстеження безкоштовно», - розповів генеральний директор КНП «5 міська клінічна лікарня м. Львова» Андрій Миськів.

«Станом на зараз 86 педагогів пройшли таке обстеження, це працівниці наших шкіл і садочків. Я також щойно пройшла мамографію. Охопити всіх в один період часу – нереально, тому ми працюємо з кожним районом окремо, і формуємо такі графіки, щоби всі охочі змогли пройти обстеження», - зазначила Зоряна Довганик, керівниця управління освіти ЛМР.

«Нам запропонували пройти таке обстеження, і в нашій школі майже всі жінки зголосилися, особливо ті, хто старші 40 років. Склали список, ми приходимо на конкретний день і годину, нам проводять обстеження, щоб бути спокійними за своє здоров’я. Тому що в нас були випадки, коли через невчасно діагностовану хворобу ми втрачали рідних і членів колективу», - поділилася Вікторія Лехнюк, вчителька СЗШ №62.

Нагадаємо, мамографія – це рентгенологічний (променевий) метод візуалізації стану молочних залоз. За даними ВООЗ, мамографія є «золотим стандартом» променевої діагностики захворювань молочних залоз у всьому світі, адже показує найменші зміни.

У КНП «5-а міська клінічна лікарня м. Львова» закуплений новий сучасний мамограф (вул. Чупринки, 43, 2 поверх). Вартість діагностичного обладнання 6 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ