Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Найбільш дієві способи полегшення ПМС у жінок

Передменструальний синдром (ПМС) – це виклик для щоденної активності жінки та її звичного життя. Дуже часто спостерігаються зміни у поведінці та самопочутті, що викликають дискомфорт.

Серед симптомів ПМС виділяють наступні:

  • судоми;
  • набряки;
  • підвищена тривожність;
  • дратівливість;
  • здуття живота;
  • втома;
  • головний біль тощо.
 

Панацеї для полегшення самопочуття у передменструальний період не існує, бо кожний організм – індивідуальний. Але існують кілька дієвих методів, які неодмінно треба спробувати.

Вправи Кегеля для полегшення ПМС

Ритмічні скорочення тазового дна, які мають назву вправи Кегеля, рекомендують робити для профілактики багатьох захворювань, в тому числі для полегшення ПМС. Експерти EVA Blog рекомендують вправи кегеля для покращення здоров’я жінок різного віку, лише вагітним треба спочатку отримати дозвіл акушера-гінеколога. На сторінках EVA Blog кожна жінка знайде для себе корисні рекомендації, що стосуються здоров’я, правильного харчування, догляду за тілом та обличчям, виховання дітей, зможе взяти участь у різноманітних конкурсах.

Сон та відпочинок для полегшення ПМС

Жінки, які повноцінно відпочивають та достатньо сплять, зазначають, що зовсім не відчувають проявів передменструального синдрому.

Під час роботи потрібно робити невеликі перерви. Уникайте стресових ситуацій, не вступайте у конфлікти та зберігайте психологічний спокій. Постійне емоційне перенапруження призводить до підвищення спастики м’язів та посилення болю в нижній частині живота.

Намагайтеся засинати до 23 години. Саме в цей час починає вироблятися мелатонін. Засинання після 23 години знижує його секрецію та посилює симптоми ПМС. Щоб організм повністю відновився, потрібно спати не менш як 8 годин підряд.

Лікарські засоби для полегшення ПМС

Для полегшення важкого ПМС гінеколог може підібрати медикаментозне лікування, наприклад, болезаспокійливі – анальгетики, нестероїдні протизапальні засоби або спазмолітики. При утворенні набряків він може прописати діуретики, а при передменструальному дисфоричному розладі – антидепресанти.

Є варіант боротьби з ПМС за допомогою рослинних препаратів, що впливають на рівень естрогену. Наприклад, екстракт броколі або прутняка.

Оптимальні способи боротьби з ПМС підкаже гінеколог, який враховує індивідуальні особливості гормональної системи жінки та індивідуальні психологічні чинники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ