Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найбільш поширені злочини у 2016 році – злочини проти особи

Генеральний прокурор України Юрій Луценко під час наради за підсумками роботи органів прокуратури України за 2016 рік наголосив, що найбільш поширеними злочинами у 2016 році є злочини проти особи (зґвалтування, вбивства, тяжкі тілесні тощо). Повідомило управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

За його словами, 86 % від всіх кваліфікованих правопорушень становлять злочини проти власності. За минулий рік кількість таких злочинів збільшилась на 12%.

«Мушу констатувати, що така тенденція спостерігається вже третій рік поспіль. У 2016 році - це 312 тисяч крадіжок. Отже, ми маємо 312 тисяч сімей, які недовіряють правоохоронній системі. Для цього треба посилювати роботу патруля та встановлювати відеоспостереження. Для прикладу, в місті Києві встановлено 3700 камер відеоспостережень. В Запоріжжі 47 на все місто. На все місто Дніпро всього 7 відеокамер. В Київській області: в Білій Церкві – 0, в Броварах – 0. І ви хочете зменшення крадіжок і їх розкриття? Це при тому, що у місцевих бюджетах кошти є», - зауважив Юрій Луценко.

«Шановні прокурори областей і прокурори крупних міст вимагаю від вас профілактичної роботи з керівництвом місцевого самоврядування. А саме, щоб вони згадали про необхідність встановлення відеокамер. Працюйте з мерами, з громадами і пояснюйте, що крім посилення роботи поліції, є ще необхідність сприяння органів місцевого самоврядування, бо вони також відповідають за безпеку своїх мешканців», - підсумував Генеральний прокурор України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ