Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якість профтехосвіти серйозно зростає, — Олег Паска

Львівщина може знову стати першою в Україні за кількістю вступників у професійно-технічні навчальні заклади.
Фото: Медіацентр Україна

Такий прогноз дав директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска під час брифінгу в медіацентрі "Україна" сьогодні, 4 жовтня. 

За його словами, уже зараз у закладах профтехосвіти проводять конкурсний відбір серед абітурієнтів, що хочуть навчатись на популярній спеціальності, оскільки набір студентів більший, ніж кількість місць регіонального замовлення. 

"Це говорить про те, що якість профтехосвіти серйозно зростає, і зростає попит на професії, які дає система профтехосвіти", — сказав Олег Паска.

Головний освітянин області нагадав, що нещодавно на Львівщині запустили пілотний проєкт курсової підготовки управління дронами на базі Львівського вищого професійного училища комп'ютерних технологій та будівництва. В освітніх закладах області працюють над тим, щоб відкрити ще кілька нових спеціальностей.

Також цьогоріч у зв'язку з повномасштабним вторгненням та активними бойовими діями, що ведуться на територіях країни, у львівських закладах вищої освіти значно побільшало студентів, що приїхали з інших областей. Йдеться про вісім тисяч студентів на противагу п'яти тисячам хлопців і дівчат, що вступили торік. 

У департаменті говорять, що в місті відчувають навантаження на систему гуртожитків, а заклади освіти повинні продовжувати покращувати якість освітніх послуг.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ