Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найбільший виграш у лотерею

Лотереї та інші азартні ігри приваблюють можливість зірвати великий куш. В наш час існує велика кількість варіантів подібних розваг.

Виграти приз можна в наземних ігрових залах або онлайн-закладах, таких як, наприклад bitz казино. Останній варіант привабливий тим, що можна грати вдома або навіть на смартфоні.

Джекпот завжди приваблюють і є бажаними. Але найбільші виграші в історії отримували учасники лотерей. В окремих випадках суми нечувані. Розглянемо, де було виграно найбільший приз у лотерею.

Мільярдер із США

Виграші близько мільйона доларів вважаються нечуваними і трапляються не так часто. Але найбільший приз у 2022 році підніс власника лотерейного білета у статус мільярдерів. При цьому квиток коштував лише 2$.

Найбільший джекпот в історії виграно у США. Житель Каліфорнії миттєво потрапив до списку найбагатших людей штату, зірвавши приз у розмірі 2,04 млрд доларів. Ось тільки в штаті такі доходи оподатковуються 37%. Але навіть у такому разі переможець міг забрати майже 1,23 млрд доларів.

Насправді ж приз може бути набагато меншим. Переможцям лотереї Powerball пропонуються два варіанти виплати:

готівкою одним платежем, але в такому разі сума виграшу буде меншою. Замість 2,04 млрд $, виплата становитиме 997,6 млн і це без урахування податку;

повна сума, яка сплачується щорічно протягом 29 років.

Переважно переможці обирають перший варіант. Повідомляється, що переможний квиток купив Джозеф Чахаєд. Виграшем переможець поділився із сім'єю.

Найбільший виграш у європейській лотереї Euromillions

У Європі максимальна сума джекпотів у лотерею ніколи не наближалася до позначки мільярд доларів. Але мільйонерами учасники Euromillions ставали. Найбільший приз тут зірвано у тому ж 2022 році. Власником рекордного виграшу став мешканець Великої Британії. У переказі на долари сума склала 232 млн $.

Попередній рекорд протримався порівняно недовго. До цього максимальний виграний джекпот становив 220 млн доларів. Щасливим володарем призу став мешканець Франції.

Найбільший виграш у лотерею завжди привертає увагу та викликає ажіотаж серед гравців, адже це можливість миттєво змінити своє життя та стати володарем величезного стану. Лотереї та азартні ігри не перестають дивувати своїми неймовірними призами, історії про які стають легендарними. Однак, за величезними сумами найчастіше ховаються дивовижні історії та неймовірні випадки, що перевертають життя з ніг на голову.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ