Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Найчастіше в Україні підробляють 50-гривневі купюри

За 9 місяців поточного року банки України вилучили з обігу понад 3,3 тисячі підроблених банкнот національної валюти на загальну суму понад 157 тисяч гривень. Про це «Гал-info» повідомили в прес-службі НБУ. Серед підроблених банкнот переважають банкноти номіналом 50 гривень - 27% від загальної кількості вилучених банкнот, 100 гривень та 20 гривень – по 22% відповідно.
Переважна більшість вилучених з обігу підроблених банкнот гривень були низької якості фальсифікації, виготовлені з використанням кольорової копіювальної техніки та можуть бути легко викриті при уважному візуальному та тактильному контролі. Решта підробок – переважно інвалюти, були виготовлені на високоякісному обладнанні, і їх було важко визначити на око.
Крім фальшивих гривень, в 2007 році українські банки вилучили з обігу майже 700 підроблених банкнот доларів, на загальну суму понад 67 тисяч доларів та всього 55 банкнот – євро, на суму понад 9,3 тисячі євро.
Нагадаємо, що банкноти, визнані установою Національного банку України підробленими, вилучаються з обігу без відшкодування їх вартості клієнтам та передаються у встановленому порядку до правоохоронних органів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ