Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Найголовніше, що люди знаходять в собі сили радіти життю, - Олександра Маринченко

25 січня у Львівському палаці мистецтв відбулась лекція-презентація "Голлівуд на березі Чорного моря".
Фото: УФОТО

Подію організувало Українське Фотографічне Товариство у співпраці з Львівським Фотомузеєм, Одеською кіностудією та Львівським палацом Мистецтв. 

“В такий складний час нам допомагає українська культура. Різні традиції, а їх в нас багато, допомагають жити і долати ворога. І саме пісня відіграє ключову роль в нашому житті. Коли добре, ми співаємо. Коли сумно, ми співаємо. Коли приходить окупант, ми знищуючи його - співаємо. Коли ховають героїв, ми також співаємо”, - зокрема зазначив на початку зустрічі голова правління УФОТО Роман Метельський.

Головна редакторка ПрАт Одеська кіностудія Олександра Маринченко розповіла гостям про 100-річну історію одеської кіностудії, про те з чого все розпочиналось, хто був причетний до створення та діяльності студії. Не обійшлося без цікавих розповідей про акторів, які розпочали там свій творчий шлях і найголовніше про фільми, без яких існування кіностудії просто було б неможливе. 

Гостям презентували нарізку зі старих відеофільмів Одеської кіностудії, зокрема: “Пригоди Електроніка”, “Три мушкетери”, “Місце зустрічі змінити не можна” та інші. Також Олександра Маринченко багато уваги приділила історії зірки епохи німого кіно Віри Холодної, яка досягла чималої популярності на початку 1900-х, знялася в багатьох фільмах, найвідоміші з яких «Закатовані душі» і «Останнє танго». Її смерть в 27 років і дотепер вважається загадкою.

На завершення лекції гостям розповіли і про нові фільми, які за останні декілька років набрали чималої популярності як в Україні, так і в Європі. Зокрема згадали про фільм українського режисера Віллена Новака за мотивами оповідання Євгена Митька «Тепер я турок, не козак»  знятий на Одеській кіностудії під назвою “Чому я живий”. Сьогодні, 26 січня, о 17.00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться представлення та перегляд цього фільму.

“За даних умов, взагалі це прекрасно, що ми можемо дати настільки приємні емоції людям. Це зараз найголовніше, що попри все люди знаходять в собі сили радіти життю, радіти спілкуванню, ще й ностальгувати за фільмами, які вони бачили в дитинстві”, - зазначила в коментарі журналістці Гал-інфо Олександра Маринченко.

Підготувала Макарук Ольга

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ