Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Найкраще було б розмістити Польський дім в новому приміщенні Генконсульства у Львові – Остап Козак

Для польської громади Львова найкраще було б створити свій культурний центр у новому, нещодавно збудованому приміщенні Генерального консульства Республіки Польща. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив екс-депутат Львівської обласної ради, помічник-консультант народного депутата Андрія Шкіля Остап Козак.

«Це було б оптимальне рішення. Там величезні площі, які і так будуть не задіяні, а польська громада у Львові не чисельна», – сказав він.

Водночас Остап Козак вважає, що з боку Януковича було б хорошим жестом повернути громаді Львова колишній Український народний дім, нині більш відомий як Будинок офіцерів на вулиці Театральній, де розміщений, зокрема, кінотеатр «Кінопалац».

«Там нині розміщено багато комерційних структур. Сам будинок належить Міністерству оборони, тому було б добре з боку Януковича повернути його львів’янам», – додав він.

Екс-депутат додав, що, за останньою інформацією, поляки претендують на будинок під номером 99 на вул. Личаківській, де розміщено Будинок школяра.

«Вони хочуть приміщення, де можна було б облаштувати актовий зал, ресторан та готель. Але не думаю, що міська влада віддасть будинок під напівкомерційний об’єкт», – сказав Козак і додав, що не виключено, що Янукович натисне на міську владу Львова.

Що стосується Українського дому в Перемишлі, то це питання майже вирішене, залишалось лише отримати згоду на виселення останньої мешканки будинку.

«Але я б не пов’язував ці два питання. Той будинок українці збудували власним коштом і польська сторона взяла на себе зобов’язання його передати українській громаді», – сказав Остап Козак.

Нагадаємо, що учора, 3 лютого, під час зустрічі з головою польського Сенату Богданом Борусевичем президент України Віктор Янукович заявив, що сприятиме появі Польського дому у Львові.

Читайте також: Янукович сприятиме будівництву Польського дому у Львові

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ