Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Найкращі пошуковці – це родичі: фахівці пояснили, як діяти під час пошуків зниклих безвісти

Регіональні представники Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин провели спільну конференцію у львівському Будинку воїна задля того, щоб обговорити дії фахівців під час роботи з родичами зниклих.

Головний Уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко зазначив, що в умовах війни головне завдання координаторів   – пояснювати, допомагати родичам у пошуках, робити все можливе, щоб люди отримали відповіді на питання, які їх турбують.

«У нас є алгоритм дій для родичів зниклих безвісти осіб. Перш за все, слід звернутися до Нацполіції з заявою про зникнення людини, адже саме правоохоронці проводять основні пошукові роботи.

Також ми просимо, щоб родичі зниклих безвісти здавали дані для ДНК експертизи.

Важливо також повідомити інформацію у Національне інформаційне бюро за номером телефону 1648, це допоможе підтвердити інформацію, чи людина перебуває в полоні. У випадку підтвердження з’являється можливість передати листа, або зателефонувати до полоненого.

Якщо більше 15- ти діб людина не виходить на зв’язок, то слід звернутися до офісу Уповноваженого зі зниклих безвісти за номером: 0800 339347, або до регіонального координатора. На Львівщині це Марія Петришин», пояснив Олег Котенко. 

Він наголосив, що повернення кожної людини з полону це велика подія для всієї команди. Крім того, кожен, хто був у полоні розповідає про інших людей, які ще там залишилися. Ця інформація важлива для порятунку усіх.

Координаторка Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин у Львівській області Марія Петришин зазначила, люди масово звертаються зі запитами про допомогу.

«Ведемо пошуки у кількох напрямках: з-поміж тих, хто у полоні, у лікарнях та осіб, які загинули. Наша ціль  повертати людей з полону та лікарень додому, реабілітувати та допомагати адаптуватися після пережитого, а також повернути тіла загиблих та гідно вшанувати пам’ять Героїв.

Нещодавно наша команда побувала в різних районах Львівщини, зустрічалася з родинами зниклих безвісти, адже найкращі пошуковці – це родичі. Вони можуть мати важливі дані, а ми опрацьовуємо систематизуємо інформацію, згодом передаємо її в аналітичний відділ», пояснила координаторка на Львівщині.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ