Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найкривавіший день Євромайдану відтворили у віртуальній реальності

Молоді українські ентузіасти презентували віртуально-документальний проект "Наслідки.VR", який відтворює день 20 лютого 2014 року в Києві, коли розстрілювали учасників Євромайдану. Проект представили минулого тижня в Нью-Йорку, у Вищій школі журналістики Міського університету Нью-Йорка в рамках дводенної конференції, повідомляє "Голос Америки".

Відзначається, що в конференції брали участь отримувачі грантів на високотехнологічні проекти в сфері медіа.

За словами одного з авторів проекту Олексія Фурмана, вони вирішили реконструювати крок за кроком, як розвивалися події в трагічний день 20 лютого 2014 року.

"Глядачі зможуть пройти маршрутом демонстрантів по Інститутській вулиці, коли їм вдалося потіснити з неї поліцію. Ми багато в чому спиралися на архівну документальну зйомку і на записані на відео свідчення учасників Майдану. Ми підтримуємо тісні контакти з сім'ями героїв "небесної сотні"", - розповів Фурман.

У перший день конференції учасники зустрічі переглянули демонстраційні "відео 360" української програми Aftermath VR в новому видовищному центрі VR World в Нью-Йорку. Протягом місяця відвідувачі центру зможуть побачити коротке "демо" цього проекту.

Глядачеві видається спеціальний шолом з окулярами і два "контролера" для обох рук. Керуючи ними, він віртуально рухається по Інститутській вулиці, тим же маршрутом, яким ішли учасники Майдану.

Під час поїздки можна зупинятися, оглядаючи все навколо і активізуючи відеосвідчення очевидців і коментаторів, епізоди архівних документальних зйомок, а також окремі тривимірні артефакти Майдану, наприклад, каски демонстрантів і фрагменти бруківки.

За словами Фурмана, залишилося завершити ще приблизно третину проекту Aftermath VR.

Прем'єра його в Україні запланована на листопад 2018 року.

Як повідомлялося, вранці 20 лютого 2014 року підрозділи урядового спецназу, включаючи снайперів, відкрили вогонь на ураження по демонстрантах, озброєних битами і саморобними дерев'яними щитами.

У той день було вбито від 67 до 100 осіб.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ