Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Найшвидші автомобілі в світі

Як кажуть автогонщики, перегони виграє той кар, що добре долає повороти.

Автомобіль може не бути дуже швидким на прямій, але оминати суперників саме на поворотах за рахунок підвищеної маневреності. Але розробники спортивних машин продовжують акцентуватися на «прямих» швидкостях авто, і їм вдалося представити світу кілька дійсних шедеврів.

Koenigsegg Agera RS

Шалений шведський автокар є найшвидшим серійним транспортним засобом на планеті, через що потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Такі здібності можна зустріти хіба що у комп’ютерних іграх та тематичних слотах, що містить офіційний сайт казино. Для розгону з нуля до 400 км/годину йому достатньо близько 34 секунд. Причому монстр на цьому показнику не зупиняється: представники компанії-виробника продемонстрували, що авто здатне за півхвилини взяти розгін до 456 км/годину.

SSC Ultimate Aero XT

Теоретично (принаймні так стверджує NASA) цей кар здатний набрати швидкість 440 км/годину. Практично ж розігнати його швидше за 412 кілометрів ще нікому не вдалося. Проте можна припустити, що для досягнення максимального результату потрібно забезпечити автомобілю всі умови, зокрема трасу та інші фактори. Мабуть, це ще не зроблено, хоча вже було анонсовано вихід наступника − модифікації SSC Tuatara, яка за годину може долати 482 кілометрів.

Bugatti Veyron Super Sport

Легендарні автомобілі Bugatti, що тривалий час входять до ТОПу найпотужніших та найшвидших карів у світі, продовжують бити рекорди. Так, Veyron, чия назва обійшла усі заголовки ЗМІ, за годину розігнався до 434 кілометрів. Але рекорд вважали сумнівним, тому що його встановлено автомобілем з удосконаленою електронікою. Утім, це не має великого значення, адже широкій публіці машина ніколи не стане доступною.

Hennessey Venom GT

Усе почалося з того, що спеціалісти з Hennessey взяли спорткар Lotus Exige, поставили на нього  божевільний мотор потужністю 1200 к.с., покращили аеродинамічні властивості − та розігнали авто до 435 км/годину. Причому запевнили, що це не весь потенціал машини: вона здатна перевищити показник у 445 кілометрів – за умови, що траса буде достатньо довгою.

9ff GT9

Звичайний автомобіль Porsche 911 не відрізняється позамежною швидкістю та ніколи не встановлював відповідних рекордів. Німецький тюнінг змінив ситуацію, представивши публіці 9ff GT9 – версію, яку можна впевнено внести до переліку найшвидших автомобілів планети. Після всіх удосконалень суперкар розвинув швидкість 409 км/годину, при чому йдеться про базову модифікацію. Вже існують більш екстремальні варіації − GT9-R і GT9-CS, але їх максимальну швидкість ще не було виміряно. Мабуть, лячно.

Saleen S7 Twin Turbo

Ключове завдання цього суперавто – переміщуватися по прямій настільки швидко, наскільки це можливо. Машина не відрізняється ідеальною керованістю, більш того − непідготовлений водій навіть не зможе здвинути авто з місця. Але це не заважає агресивному та норовливому кару розганятися за годину до 399 кілометрів. Одно кіло не вистачає до круглого показника, тому варто сподіватися на попутний вітер. Або певні вдосконалення, які (поки що в теорії) підвищать потужність мотора майже до 1000 к.с.

McLaren F1

Три десятки років тому цей транспортний засіб вже шокував людей своїми можливостями. Найбільша швидкість авто, що її біло зафіксовано у 1998-му, становила 386 км/годину. Простір під капотом машини має золоте покриття, але не заради якоїсь примхи, а для поліпшення тепловідведення. Це необхідно, коли двигун від потужного BMW має об’єм 6 літрів.

В світі постійно з’являються більш досконалі суперкари, що вражають швидкістю, динамікою та іншими характеристиками. Хто знає, може не горами вихід монстра, що зможе легко проти 500 кілометрів за годину та навіть перевищити цей показник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ