Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Найважливіші аксесуари на рибалці

Для того, щоб упіймати рибу, потрібні тільки волосінь, гачок та приманка. Навіть вудлище необов'язкове. Однак різні рибальські аксесуари сильно полегшують процес лову та підвищують рівень комфорту рибалки. Про деякі з них багато хто знає, іншими користуються лише «обрані», але всі вони однозначно корисні. І ось чим вам варто придбати, якщо ви збираєтеся регулярно вибиратися на рибалку.

Найпопулярніші рибальські аксесуари

До найпопулярніших рибальських аксесуарів відносяться:

  • Сигналізатори клювання. Від найпростіших яскравих пластикових вершинок до електронних моделей. Служать усі вони для того, щоб швидше та чіткіше розуміти, коли потрібно підсікати рибу. Багато хто, до речі, вважає, що гарний набір сигналізаторів клювання – гарантія успішної риболовлі та гарний подарунок другові-рибалці.
  • Ехолоти. Корисні як при лові з берега, так і з човна. Найкращий спосіб швидко вивчити дно водоймища, без необхідності використовувати досить складні маркерні вудилища. Крім того, багато ехолотів можуть навіть виявляти окремих великих риб, не кажучи про те, щоб в автоматичному режимі складати карти, на яких відзначати важливі місця. Коротше, штука корисна, але досить дорога та складна.
  • Садки. Спійманий улов треба десь зберігати. І міцні садки для риболовлі, виготовлені, наприклад, із крупнокомірчастої сітки – відмінний для цього варіант. Однак пам'ятайте, що сітку потрібно підбирати, виходячи з розмірів потенційної здобичі та її виду. Для хижаків, наприклад - тільки метал і великий комірка.
  • Підсак. Найбільш, мабуть, складний момент під час риболовлі – це коли потрібно витягати рибу з води. Її вага перестає компенсуватися водою, тому навантаження на вудку і волосінь значно зростає. І щоб уникнути зриву, особливо при лові великої здобичі, більшість людей використовує різні підсаки для риболовлі.
  • Підставки для вудлищ. Вкрай корисні для тих, хто використовує одночасно кілька вудок. В ідеалі, є складною конструкцією, на якій навіть можна сидіти. Але й простіші варіанти теж досить ефективні.
  • Засоби доставки прикорму. Можна, звичайно, підгодівельну суміш закидати в потрібне місце руками, але це довго і не дуже зручно. А рогатки, прості катапульти та дистанційно керовані кораблики – зовсім інша річ.
  • Екстрактори гачків. Після вдалої підсічки не так просто витягти гачок, що встромився в костистий рот риби – для більшої зручності варто користуватися спеціальними екстракторами. І розпірками-зівниками, особливо під час роботи з хижаками.
  • Рибальські меблі. По суті, теж аксесуари, які дещо полегшують життя. Оскільки сидіти навіть на розкладному табуреті набагато зручніше, ніж постійно стояти. Ну а про складні конструкції із вбудованими скриньками для зберігання приманок, підставками та столами і говорити нічого.

Особливості вибору під різні типи лову

Рибальські аксесуари корисні, але ступінь їх ефективності варіюється в залежності від вибраного способу лову. Ситуація виглядає так:

  • Спінінг та нахлистовий лов. Крім садків, таким рибалкам нічого особливого і не потрібно. Занадто динамічно йде лов, щоб можна було відволікатися на якісь додаткові речі.
  • Поплавцева вудка та донка. Тут уже і ехолоти стануть у нагоді, і садки, і підсаки, і майже всі речі зі згаданих вище. З іншого боку, без них також цілком можна обійтися.
  • Фідерний та короповий лов. А ось тут аксесуари реально потрібні, причому вибирати їх потрібно ретельно. Не просто таке гарне спорядження для кроп'ятника коштує багато. І обійтися без деяких з рибальських аксесуарів, на кшталт тих же род-подів, рогаток для доставки та міцних садків, практично нереально.

Придбання

Як бачите, є чимало речей, які можуть полегшити життя рибалці. І у всьому цьому різноманітті досить складного розібратися, адже кожен аксесуар має свої особливі критерії підбору. Так що звертатися з приводу їхньої покупки краще туди, де вам зможуть допомогти підібрати те, що більше підійде саме вам. Наприклад – в інтернет-магазин Ібіс. Наші консультанти відмінно розбираються в рибалці і чудово знають, яким, наприклад, повинен бути хороший ехолот, і чому, наприклад, ось цей ось род-под краще за інших при лові з кам'янистого берега. Тож – звертайтеся!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ