Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАЗК знайшло помилки в деклараціях кандидатів у президенти

Спеціальна перевірка відомостей, зазначених у деклараціях кандидатів на пост Президента України Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика та Андрія Садового була проведена за наявною в НАЗК інформацією та 10 базами даних.

В Департаменті перевірки декларацій та моніторингу способу життя НАЗК повідомили, що помилки та неточності були виявлені в усіх перевірених деклараціях: «За результатами перевірки встановлені помилки та неточності, допущені кандидатами. Станом на 10.01.2019 Каплін С.М., Наливайченко В.О., Скоцик В.Є., Садовий А.І. подали виправлені декларації».

НАЗК вперше залучено до виборів Президента Україні в частині перевірки декларацій кандидатів. За погодженням з Центральною виборчою комісією, враховуючи стислі терміни, НАЗК перевіряє відомості упродовж трьох календарних днів за процедурою спеціальної перевірки декларацій претендентів на ТОП-посади.

Зокрема, перевіряється відповідність відомостей у декларації даним державних реєстрів: Національної автоматизованої інформаційної системи Департаменту Державної автомобільної інспекції; Державного суднового реєстру України та Суднової книги України; Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна; Державного реєстру цивільних повітряних суден України; Державного земельного кадастру; Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми доходів, нарахованих фізичним особам податковими агентами, та/або суми доходів, отриманих самозайнятими особами, а також розмір утриманого податку з доходів фізичних осіб; а також документам, наданим до звернення Центральної виборчої комісії.

Відповідно до частини другої статті 50 Закону України «Про вибори Президента України» помилки і неточності, виявлені в декларації, підлягають виправленню і не є підставою для відмови в реєстрації кандидата на пост Президента України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ