Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Назву системи е-квитка у Львові оберуть на конкурсі

Через рік у львівському транспорті планують запровадити електронний квиток. Система у Львові матиме індивідуальну назву, яку визначать самі львів’яни. Для цього з 1 лютого ЛКП «Львівавтодор» оголошує конкурс серед містян на найкращу назву для електронної системи оплати проїзду у громадському транспорті, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Вже в кінці березня львівський електронний квиток отримає свою назву. Запропонувати її можна буде протягом двох тижнів до 15 лютого. Залишити свої пропозиції містянам пропонують тут, або на сайті міськради.

«Умови конкурсу прості: назва повинна містити не більше двох слів і викликати позитивні емоції. Вона не повинна асоціюватися з відомими брендами і нести негативний відтінок, а також не містити власних назв», – розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Переможцеві конкурсу обіцяють приз – річний електронний квиток під номером 1 на весь транспорт Львова.

Остаточну назву електронного квитка визначать самі львів’яни через соціологічне опитування. Це стане останнім етапом конкурсу після збору  пропозицій, оцінки їх конкурсним комітетом і онлайн голосування.

Як зазначають у ЛКП «Львівавтодор», електронний квиток покликаний докорінно змінити роботу усієї транспортної галузі міста. Квиток можна буде купити на певний період – півгодини, годину, цілий день. У залежності від того, який квиток придбає мешканець, він зможе здійснювати поїздку до місця призначення з безкоштовними пересадками. Щодо перевізників, то їм буде неважливо скільки і які пасажири їдуть. Вони отримуватимуть оплату за проїханий кілометраж.

Крім електронної картки також буде можливість оплати за проїзд банківською карткою. Також залишатиметься можливість купити квиток у водія.

«Після визначення назви квитка, буде розроблено його логотип та бренд. Система буде передбачати можливість розвитку і доповнення. Буде проведено велику промо і навчальну кампанію для мешканців щодо користування електронною карткою». – резюмував Олег Береза.

За словами заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка, такий електронний квиток є в Лондоні. Називається він Oyster card.

«Ми очікуємо, що вже протягом року матимемо такий електронний квиток у нашому місті, але вже з іншою назвою і системою. Тому запрошуємо усіх мешканців Львова долучитися, як це було у ключових країнах і містах світу, щоб такий квиток  полюбили всі, хто його використовуватиме», - зазначив заступник міського голови з питань розвитку  Андрій Москаленко.

Також за його словами, запровадження електронного квитка – це одна з можливостей змінити поведінку людей: не передавати гроші у громадському транспорті, а самостійно оплачувати за проїзд безготівковим способом. 

Нагадаємо, 17 листопада у Львові підписали угоду щодо кредитного фінансування проекту автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті міста. Таким чином, Львів отримає від Європейського банку реконструкції та розвитку 10 млн. євро на впровадження електронного квитка.

Довідка

Електронний квиток – це автоматизована система оплати проїзду у громадському транспорті (АСОП), яка повинна забезпечити прийом оплати за проїзд та облік пасажирів. АСОП впроваджуватиметься майже одночасно на всьому громадському транспорті міста, який охоплює електротранспорт та автомобільний пасажирський транспорт міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ