Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

НБУ пом’якшив низку обмежень

Зміни стосуються виплат готівкою в національній валюті України

Фото: Depositphotos

Національний банк України пом'якшив низку обмежень для населення та бізнесу. Зміни спрямовані та те, щоб простити отримання грошової допомоги українцями, збільшити можливості для експорту та імпорту електроенергії.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Зокрема, з 29 грудня отримувати допомогу від міжнародних гуманітарних організацій можна буде на підставі довідки про подання документів для оформлення паспорта громадянина України. Зміни стосуються виплат готівкою в національній валюті України.

Раніше отримати допомогу, що надійшла фізичній особі, можна було лише на підставі паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу та може бути використаний для укладення правочинів на території України.

Крім того, надано можливість "Укренерго" перераховувати кошти на користь європейського офісу з розподілу пропускної спроможності міждержавних перетинів Joint Allocation Office (JAO) за проведення спільного розподілу.

"Відповідні зміни сприятимуть забезпеченню імпорту електроенергії в достатній кількості в разі пошкодження енергетичної інфраструктури України внаслідок атак з боку Росії, а також експорту електроенергії в разі її профіциту в Україні", - йдеться в повідомленні.

Також НБУ дозволив резидентам РФ та Республіки Білорусь, які на законних підставах перебувають на території України, оплачувати медичні послуги у закладах охорони здоров’я.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ