Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Не потрібно перебільшувати впливи Димінського на Цимбалюка, - Писарчук

Не потрібно перебільшувати впливи Димінського на Цимбалюка, - про це в інтерв’ю «Вголосу» заявив народний депутат від Партії регіонів Петро Писарчук.

Подаємо витяг в інтерв’ю:

Експерти, аналізуючи кадрові пропозиції Цимбалюка, схильні заявляти про зростання впливів місцевих олігархів, передусім Петра Димінського, на роботу Львівської ОДА. Чи поділяєте Ви таку думку?

Михайло Цимбалюк – представник і людина президента на Львівщині. Часто експерти, не володіючи мотиваційною складовою призначень, банально вигадують. Справжня ситуація виглядає далекою від того, що кажуть експерти та пишуть журналісти.

Особисто я не бачу ознак зростання впливів Димінського на ситуацію в області, хоча без сумніву – він є людиною, яка має достатні фінансові ресурси, щоб впливати на соціально-економічну та політичну ситуацію на Львівщині. Проте найголовніше, проти чого ніхто не буде заперечувати, - це те, що він практично самотужки тягне львівський футбол. Повірте, йому дуже дискомфортно в цій ситуації, бо Григорій Суркіс веде свою гру, а Ахметов та Ярославський - свою.

Чи правильно я Вас розумію, що набуття керівниками ФК «Карпати», президентом якого є Петро Димінський, статусу депутатів Партії регіонів в обласній та міській радах, а також можлива поява серед заступників Цимбалюка пп. Янківа і Любицького, які належать до так званого середовища Димінського – все це робиться лише для того, щоб полегшити Димінському «тягнути львівський футбол»? А чи не означає це, що знову на порядок денний буде винесене питання про створення «Народної команди «Карпати» за участю міста й області та передачу в її статутний фонд комунального майна на суму близько 600 млн. євро?

Це факт, що якби Димінський не взяв на себе львівський футбол, то його б уже давно не було. Адже насправді всі ці роки влада не допомагає Димінському пропагувати ідею львівського футболу, а «ставить палки в колеса». Свого часу Георгій Кірпа реконструював державним коштом львівський стадіон, але чомусь ним розпоряджається міська влада, яка вимагає велику орендну плату від клубу Димінського за тренування та гру на ньому. Ви бачили, на якій спортивній базі тренуються «Карпати»? Це є ганьба всієї нашої влади, не тільки Димінського. Поїдьте в Брюховичі і в Донецьк, Київ чи Харків - і порівняйте умови.

Це ж неправильно, не патріотично. У футболі також проявляється патріотизм. Подивіться скільки вболівальників приходили на міжнародні кубкові матчі і матчі Євро-2010 на цей стадіон, й тоді, коли там грають «Карпати»... Я веду до того, що футбол також виховує людей і підіймає патріотичні почуття. Власне кажучи, справа львівського футболу – це справа не тільки Димінського, це мала б бути справа також влади і всієї громади. Він хоче створити народну команду, чи це - погана ідея? Адже тоді все буде прозорим і у людей буде відчуття реальної співучасті у перемогах команди.

Однак такі питання реально вирішують не заступники губернатора і не окремі депутати, а депутатський корпус абсолютною більшістю голосів. Подивіться, скільки майна за безцінь роздала міська рада. То чому акцентується питання виключно на футболі? Вважаю, що в цьому питанні присутнє упереджене політичне ставлення. Тому не потрібно шукати кістки там, де її нема. Не потрібно перебільшувати впливи Димінського на Цимбалюка, адже останній є достатньо самостійною постаттю. Однак буде неправильно, якщо думка Димінського не буде враховуватися Львівською ОДА.

Я не виправдовую Димінського, бо він, як і я чи Цимбалюк, не є святим, але треба вирізняти політичну кон’юнктуру від інтересів громади, регіону, в якому ми живемо.

Що стосується кандидатур на посади заступників, які Ви озвучили, я не бачу жодних застережень щодо кандидатури Романа Любицького, тому, що він, як комерційний директор Інтернет-видання ЗІК, в непрості для нашої партії часи не боявся показати свою позицію і підтримувати Партію регіонів.

Я тішусь з цього, бо знаю, що рівно рік тому розмістити позитивний матеріал про діяльність Партії регіонів чи Президента України у ЗМІ на Заході України було надзвичайно непросто. Нещодавно дивився на «24» каналі, що належить меру Садовому, інтерв’ю Парасковії Дворянин з Михайлом Цимбалюком. Мені здалось, що світ перевернувся, бо до цього часу пробитися нам, регіоналам, на «24» було просто неможливо. Ще рік тому цей канал просто таки жовчю обливав, фальшував Партію регіонів.

Сказати по-правді, може ЗІК і втратив щось медійно, нарікали, що він продався Партії регіонів, але він намагався об’єктивно донести правду до читача, в тому числі і про президента.

Участь Романа Любицького у виборчому списку «Батьківщини» Івана Деньковича – це також приклад служіння Партії регіонів?

(Сміється…) Але ж він з нього вийшов ще до виборів і до нас просився. А насправді хочу сказати, що ми робимо велику помилку, коли намагаємось вмотивувати кадрові рішення досвідом кандидатів. Той досвід, який вже був у будівництві держави, привів її до руїни. Можливо, тих «досвідчених» кадрів пора відправити на пенсію. Я б давав дорогу молодим.

Ви маєте на увазі, що Цимбалюк робить помилку, залишаючи у своїй команді Мирона Янківа, якому залишилось до пенсії зовсім небагато?

Жодним чином – ні. Мирон Дмитрович - авторитетний чоловік на Львівщині. Я говорю, що інколи мені доводиться чути таку думку: «Для чого того чи іншого кандидата призначати, він же слабенький?». Нехай буде слабенький, але порядний в душі. А ми навчимо, і не потрібно буде того досвіду і знати те, що було.

Я намагався донести до Михайла Цимбалюка думку, що не потрібно боятися висувати нових людей, молодих. Роман Любицький може комусь подобатись, комусь не подобатись, до нього можна критично ставитись, можна сказати, що йому бракує досвіду чи що він молодий. А де ж він цього досвіду набереться? Отож він заслуговує на шанс спробувати себе на відповідальній посаді у владі.

Завершуючи розмову щодо кадрової політики та нових призначень, не можу не зауважити, що помилки у кадровій політики робилися і робляться. Таке життя. Сьогодні повилазили з тіні багато так званих «фахівців і спеціалістів», які в 2004 році довели країну до революції".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ