Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Некомпетентність керівництва «Арени Львів» доводить футбольну перлину до занепаду

Некомпетентність керівництва «Арени Львів» доводить футбольну перлину до занепаду. В ФК "Карпати" прокоментували ситуацію з "Ареною Львів".

"За повідомленням Львівської обласної ради, збитки «Арени Львів» у 2017 році склали 600 тисяч гривень. Здавалось би, що ця інформація робить на офіційному сайті ФК «Карпати», які грають на рідній «Україні» і до нового стадіону не мають жодного стосунку? Справа в тому, що зараз, як і раніше «зелено-білі» були б не проти проводити свої домашні матчі на новому стадіоні, але через низку причин, не можуть ані запропонувати своєму уболівальнику комфортніші умови, ані фінансово допомогти державному підприємству, яким, власне, стадіон «Арена Львів» і є.

Усе через некомпетентність керівництва «Арени Львів», яке своїми діями та вчинками доводить футбольну перлину до занепаду.

«Біда в тому, що цією прекрасною спорудою керують повні профани та дилетанти, які не мають ані управлінського досвіду, ані розуміння того, як треба заробляти гроші, ані елементарного поняття про футбольний менеджмент. «Арені Львів» не потрібні гроші!» – заявляв не так давно Юрій Дячук-Ставицький, на той момент генеральний директор ФК «Карпати».

«Зелено-білі» написали десятки листів, провели не одну зустріч, заявляли про свої наміри, попереджали про наслідки, зверталися до вищого керівництва держави, але у підсумку на «Арені Львів» в цьому чемпіонаті не провели жодного матчу. Хоч і пропонували укласти із новим стадіоном контракт на 5 років...

«Стадіон має величезні борги перед підрядниками та відповідно – судові провадження. У 2016 році – в арени збитків на 1 мільйон гривень, на сьогодні «в мінусі» вже майже 600 тисяч. Зменшилася кількість футбольних матчів – цього року лише 16. Що найгірше – на даний момент немає чіткого розуміння як в подальшому ця споруда та територія навколо, а це 24 гектари землі, мають функціонувати» – розповів заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.

Нагадаємо, на початку нового футбольного сезону, ФК «Карпати» та «Арена Львів» не домовилися про взаємовигідну співпрацю. Якщо у першій половині 2017 року «зелено-білі» платили за один матч на новому стадіоні 161 тисячу гривень, то у другій, з власної ініціативи, планували платити вже 200 тисяч, зважаючи на фінансові реалії сьогодення. Таким чином, за один сезон, «Арена Львів» отримала б від «Карпат» 3 мільйони 200 тисяч гривень!

Відповідно, цьогорічний «мінус» міг перекритися всього лишень за 3 матчі «Карпат»! Окрім того, львівський клуб утримав би на належному рівні футбольне поле «Арени Львів». Трава на новому стадіоні була б не гіршою, аніж на «Україні». І нікому не довелось би червоніти, чуючи, як головний тренер збірної Андрій Шевченко називає поле «Арени Львів» «городом»...", - зазначено в повідомленні ФК "Карпати".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ