Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Немає фінансування - немає пільг", - Асоціація перевізників Львівщини

Як і прогнозували перевізники, змін до представленого урядом проекту закону «Про державний бюджет України на 2016 рік» у частині фінансового забезпечення наданих державою окремим категоріям громадян пільг на проїзд в громадському транспорті, народні депутати не внесли. Повідомили Гал-інфо в прес-службі Асоціації перевізників Львівщини.

ЧИННЕ ЗАКОНОДАВСТВО УКРАЇНИ ДАЄ ПІДСТАВИ ДЛЯ ВИСНОВКУ:

НЕМАЄ ФІНАНСУВАННЯ – НЕМАЄ ПІЛЬГ.

Одночасно з законом України «про державний бюджет україни на 2016 рік» народні депутати прийняли закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» № 3628. В цьому законі норми, якими передбачались пільги окремим категоріям громадян для проїзду у громадському транспорті, перефразовані так:“Пільги, передбачені…, надаються за рішенням органу місцевого самоврядування за рахунок коштів місцевого бюджету”. Тобто починаючи з 1 січня 2016 року надання пільг окремим категоріям громадян та фінансування втрат громадського транспорту від перевезення пільговиків покладено на органи місцевої влади та місцевого самоврядування.

Львівським обласним відділенням ВГО «ВААП» ще 18 грудня 2015 року скеровано листи голові Львівської обласної державної адміністрації, голові Львівської обласної ради, голові Львівської міської ради про необхідність підготовки відповідних рішень для врегулювання пільгових перевезень в громадському автомобільному транспорті з 1 січня 2016 року. (Копію листа міському голові Львова додаємо).

ДУЖЕ ШКОДА, АЛЕ СТАНОМ НА 30 ГРУДНЯ 2015 РОКУ:

1. Ми не отримали жодної відповіді на наше звернення. Відсутня будь-яка інформація, щоб уповноваженими органами місцевої влади приймались рішення щодо цього.

2. З автотранспортними підприємствами Львівщини договори про надання соціально важливих послуг і покриття втрат за рахунок місцевих бюджетів не підписані.

Тож проблема пільгового проїзду в громадському автомобільному транспорті на 2016 рік не вирішена. Автотранспортні підприємства Львівщини мовчання влади сприймають як відмову:

соціально вразливим групам населення Львівщини надавати можливість користуватись громадським транспортом на пільгових умовах.

автотранспортним підприємствам у підписанні договорів про надання соціально важливих послуг і покриття втрат від цих послуг за рахунок місцевого бюджету.

Сподіваємось, що до закінчення різдвяних свят влада регіону таки визначиться, як їй оплачувати проїзд пільговиків у Львові та на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ