Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Неможлива до вирішення транспортна проблема Львова

Львівські перевізники без належного нагляду працюють абияк. Військові злочини РФ на території України задокументовано. Кремль імовірно відкличе своїх військових злочинців із українських окупованих територій. США посприяють безпеці України у глобальній інтернет-мережі. Руским в ПАРЄ не бути. Трамп готує нафтовий удар по ОПЕК і РФ. Рускі резиденції у США будуть продані з аукціону. Дональд Трамп і Сі Цзіньпін напружують американсько-китайські відносини.

Не в усіх львівських маршрутках працюють GPS-пристрої

Прес-служба львівського виконкому повідомила, що 17 грудня, станом на 10 годину ранку, в місті на маршрутах працювало 470 одиниць громадського транспорту: трамваїв – 55, тролейбусів – 49. Випуск громадського транспорту на маршрути, особливо рейкового, тривав і після 10 години. Окрім громадського електротранспорту в місті функціонували і комунальні та приватні маршрутки:

▪ від перевізника «АТП №1» – 123 транспортні одиниці;

▪ від перевізника «АТП 14630» – 75 транспортних одиниць;

▪ від перевізника «Фіакр Львів» – 60 транспортних одиниць;

▪ від перевізника «Успіх БМ» – 56 транспортних одиниць;

▪ від перевізника «Міра і К», який найгучніше і стало домагається підняття ціни за проїзд у його приватних маршрутках, – всього 52 транспортні одиниці.

У прес-службі міськвиконкому переконують, що насправді транспортних одиниць на маршрути виїхало більше, але не в усіх транспортних засобах коректно працюють GPS, щоби відобразити всі 617 маршруток, які мали би працювати. Чому й досі, від січня 2013 року, відколи у Львові почали обладнувати GPS-пристроями транспортні засоби для перевезення пасажирів, вони й досі коректно не працюють, у прес-службі не повідомили.

Забезпечити львів’янам цивілізоване перевезення у громадському й приватному транспорті так і не спромоглись ні працівники Управління транспорту Львівської міської ради, ні виконком Львівської міської ради, ні депутати профільної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики, ні увесь депутатський корпус Львівської міської ради, узятий разом.

Нагадаємо, Львовом роз’їжджають приміські маршрутки, водії яких із 24 категорій пільговиків вимагають оплачувати 50% проїзду тільки у львів’ян-пенсіонерів, що є порушенням постанови Кабінету Міністрів України №354 від 17.05.1993 року «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування». У юридичній службі міськвиконкому повідомили, що усунення цього правопорушення через судове рішення є прерогативою Управління транспорту Львівської міської ради (керівник Олег Партика), і комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики (керівник Остап Доскіч). Проте ні чиновники, ні депутати не ініціюють відновлення повноцінного функціонування на території Львова постанови Кабінету Міністрів України №354.

Рускі військові злочини на Донбасі

Правозахисна організація «Truth Hounds» підготувала великий звіт стосовно злочинів проти дітей на Донбасі. Про це розповів Ярополк Бриних, керівник польової місії організації з документування воєнних злочинів та злочинів проти людяності. Він повідомив, що правозахисники задокументували 5 убивств дітей, 6 незаконних утримувань в’язнів із застосуванням катувань, 8 випадків загибелі та 19 поранень дітей у результаті обстрілів цивільної забудови, а також атаки на 79 навчальних закладів на Донеччині й Луганщині.

Організацію «Truth Hounds» створили у вересні 2014 року, головне завдання якої полягає у тому, щоб її докази приймали міжнародні інстанції, отож вона працює за стандартами Міжнародного кримінального суду.

Кремль відкличе з України своїх високопоставлених терористів

Наприкінці листопада представники України у Спільному центрі з координації та контролю (СЦКК) заявили, що руска сторона СЦКК і бойовики ОРДО блокують пошук і вивезення з окупованої території тіло загиблого українця. Згодом Лавров заявив, що на Донбасі руских офіцерів-терористів із СЦКК поставили у нестерпні умови, що Київ нібито пред’являє вимоги, які московські окупанти виконати неспроможні. А в такій ситуації Москва буде змушена відкликати своїх військових злочинців із території України.

США посприяють кібербезпеці України

У Конгресі США представили проект закону щодо співпраці з Україною у питаннях кібербезпеки. Законопроект визначає, що політикою США є надання допомоги урядові України в удосконаленні її стратегії кібербезпеки, зокрема на таких напрямах:

▪ встановлення найбільш сучасних безпекових оновлень на комп’ютерах органів державної влади, у тому числі й систем програмного захисту, спрямованих на захист об’єктів критичної інфраструктури України;

▪ зменшення залежності України від руских технологій

▪ сприяння розширенню участі України у програмах обміну інформацією, що пов’язана з проблематикою кібербезпеки, а також міжнародних зусиллях з протидії кіберзагрозам, розбудові в Україні власних спроможностей у сфері кібербезпеки.

У документі підтверджується відданість США Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештському меморандуму про гарантії безпеки, підтримці співробітництва НАТО із Україною.

Проникнення руских у ПАРЄ жорстко зупинили

Делегати Парламентської асамблеї Ради Європи від 20 країн підписали жорстку декларацію щодо спроб повернути делегацію РФ в Асамблею без виконання нею резолюцій ПАРЄ. Про це повідомив Володимир Ар'єв, керівник української делегації в ПАРЄ. Свої підписи проти повернення руских поставили представники Данії, Естонії, Грузії, Німеччини, Ірландії, Латвії, Литви, Люксембургу, Мальти, Молдови, Нідерландів, Польщі, Португалії, Румунії та інших держав.

ЄС розгляне проект створення Європейського валютного фонду

У березні 2018 року відбудеться саміт Європейської Ради, де учасники розглянуть проект створення Європейського валютного фонду (ЄВФ). Відомо, що в найближчі півроку міністри фінансів учасників ЄС працюватимуть в цьому напрямі. А поки що 15 грудня лідери ЄС обговорили питання реформи єврозони, яка має стати підґрунтям для створення валютного фонду. Про це повідомив президент Європейської Ради Дональд Туск. Він також зазначив, що перше рішення з приводу створення ЄВФ може з'явитись у червні 2018 року.

Трамп готує нафтовий удар по ОПЕК і РФ

Поки ОПЕК всіляко намагається зменшити видобуток нафти до рівня, достатнього для зростання цін і попиту на цей продукт, США стрімко нарощують сланцевий нафтовий видобуток. По суті, США стають найбільшим незалежним гравцем на світовому ринку нафти.

Тим часом у картелі ОПЕК нема одностайності рішень. Іран не дотримується обмежень, зберігши видобуток нафти на рівні 3,818 млн барелів у добу, Ірак продовжив видобувати орієнтовно 4,396 млн барелів щодоби, Кувейт також провадить свою окрему політику, а найбільший нафтовий махляр – Москва – негласно нарощує видобуток нафти задля порятунку від економічних санкцій.

Експансія США на світовий ринок нафти та неузгодженість дій всередині ОПЕК призведуть до економічного ослаблення учасників нафтового картелю і витісненню з нафтового ринку найбільш слабкої ланки – РФ.

Сюрпрайз Путіну від Трампа

Президент США має намір продати резиденції руских дипломатів, які перебувають на американській території. Про це повідомили американські журналісти з посиланням на свої джерела в Білому Домі, зазначивши: «Москва використовувала будівлі у Меріленді і Нью-Йорку в якості схронів для своїх дипломатів. У ЦРУ і ФБР переконані, що ці дачі використовували як лігва для кремлівського шпигунства. Втрата цих будівель стала серйозною проблемою для Москви».

Журналісти також припустили, що потужні пожежі у Каліфорнії – це відповідь Кремля на рішення Білого Дому позбавити руских шпигунів приміщень для резидентури.

Трамп вважає Китай економічним агресором

У рамках своєї стратегії національної безпеки, оголошеної 18 грудня 2017 року, президент США має намір звинуватити Китай в економічній агресії, – повідомило видання «Financial Times». Аналітики «Financial Times» трактують це як «знак розчарування Трампа нездатністю використовувати контакт із головою КНР Сі Цзіньпіном для того, щоби переконати Пекін відреагувати на стурбованість США у галузі торгівлі».

Джерела видання, знайомі з новою стратегією нацбезпеки – офіційним документом, який представляють президенти США від часів Рональда Рейгана – відзначили більш жорстку позицію Вашингтона стосовно Китаю.

Експерти констатували, що після квітневої зустрічі із Сі Цзіньпіном у Мар-а-Лаго Дональд Трамп зайняв менш войовничу позицію щодо Пекіна, проте останнім часом президент США все більше дратується слабким прогресом у питанні торгового дефіциту США і Китаю. Вже під час листопадового саміту АТЕС, що відбувся у В'єтнамі, Трамп пообіцяв «покінчити із хронічними порушеннями правил торгівлі».

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ