Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Неприпустимо, коли відверто хуліганські дії намагаються прикрити політикою, - Зюбаненко

Через події, які відбуваються у державі, до дій працівників міліції особливо загострена увага. Однак коли відверто хуліганські дії намагаються прикрити політичними подіями в країні, це не припустимо. Так само неприпустимо втягувати дітей у незрозумілі ситуації. Так, сьогодні, 17 лютого, начальник Львівського міського управління міліції пояснив події, які відбулися 15 лютого, у Львові у "Спартаку", під час концерту рок-гурту "Тінь сонця".

Нагадаємо, що під час концерту група молодиків у масках і нетверезому стані, які належали до організації «Правий сектор», спробували прорватись на сцену. У результаті таких дій музикантам завдали тілесних ушкоджень.

«Складається таке враження, що кожна акція людей, які позиціонують себе як активісти, можуть супроводжуватись хуліганськими діями чи крадіжками, а будь-які дії з боку міліції щодо припинення безладук будуть розцінюватися як тиск на активістів. Прикладом цього є ситуація, яка склалась у суботу, коли відбувався концерт гурту «Тінь сонця». Захід зібрав велику кількість людей. Хтось щось не так сказав чи хтось не так почув, вибігли на сцену і почали завдавати тілесні ушкодження музикантам. Людей, які чинили правопорушення, затримала охорона і учасники події. Міліція прибула вчасно і швидко, але ініціатори вже були затримані. Тут же лежали пристрої схожі на пістолети, були ножі, маски. Затриманих доправили до Франківського райвідділку міліції», - розповів Сергій Зюбаненко.

За його словами, біля райвідділу зібралася велика кількість людей і одразу почалося незрозуміла нікому ситуація.

«Усе, що відбулося, трактували так, наче це має стосунок до Євромайдану, млвляв, це тиск на активістів.  Але чому міліція не має права затримати людей, які вчинили хуліганські дії та завдали тілесні ушкодження? Довелося втручатись першим особам, давати пояснення усім, а це і «Правий сектор», і Євромайдан, і Автомайдан... Усі тлумачили це по-своєму. Ми їм усе роз’яснили. Було затримано п’ятеро людей, серед них четверо неповнолітніх, які вели себе агресивно. Коли ми пояснили, що процедура та закон вимагають викликати батьків, адже ми не маємо права їх опитувати без присутності батьків, то почався розпач, сльози. Тому виглядає так, що дітей втягнули у незрозумілу ситуацію. В результаті батьки прийшли, дали ременя і забрали дітей», - пояснив Сергій Зюбаненко.

Він додав, що серед п’яти затриманих четверо були неповнолітніми - 15-річні та 17-річні діти.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Дане правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Зюбаненко додав: «Є відео, які вивчаються, зараз проводять експертизи, кому належать маски, ножі, пристрої схожі на пістолет. Буде чітко дана відповідь, хто має стосунок до цих подій. Постраждалі наразі претензій не мають. Мають претензії організатори заходу, адже він був перерваний, окрім того, було пошкоджене майно, тому проводимо ряд слідчих дій».

«Ми мусимо відділяти, коли є якась ситуація, а коли - банальне хуліганство, коли людей втягують у події, які є недопустимими. Кожна безкарна дія породжує непередбачені наслідки. Якби ситуація розгорталася по-іншому, то могли бути і жертви. Історія нас розсудить, коли мине певний період часу, ви дізнаєтесь чому у Львові не відбулися ті чи інші події, які до речі, дуже багатьма людьми планувалися. Це була колосальна робота не лише міліції, але і преси. Дякувати Богу, на сьогодні маємо спокій у місті», - зазначив Сергій Зюбаненко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ