Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Незламні на чемпіонаті світу з ММА: Львів має плани на золото

А от росіянам не пощастило: їх на турнірі не буде…

Львів’янин Адрій Виклюк –чемпіон України та член збірної у віці 16-17 та вазі до 61,2 кг разом із тренером Русланом Телібаєвим вирушили на чемпіонат світу з ММА в Абу Дабі (столиця Об'єднаних Арабських Еміратів, час проведення – 1-5 серпня). Уже 4 серпня наш представник почне рух до перемог поєдником із американцем. Андрій готовий, у чудовій кондиції, настроєний ментально вигравати. 

А якщо детальніше, то Андрій Виклюк перед поїздкою на чемпіонат світу в Абу-Дабі пройшов кілька тренувальних зборів. Відтак мав по три тренування в день і зігнав 9 кг ваги без проблем, розповів один із тренерів львів’янина і президент федерації ММА Львівщини Олег Грицюк. Попри те, що американців (власне із одним із них і вийде на октагон львів’янин Виклюк) справедливо відносять до топ-5 команд світу, львів’янин не змусить суперника сумувати у «клітці». Адже, попри війну, Україна – одна із передових у світі щодо ММА. Якщо взяти аматорський спорт, то перші місця на чемпіонатах Європи і світу у нас постійно, а в трійці кращих на планеті навіть зараз, під час війни, наші атлети постійно. «Коли є українець у ваговій категорії, за це переживають, під нього готуються. І це приємно», - розповідає президент федерації ММА Львівщини Олег Грицюк. Два роки поспіль перше місце серед дітей, юнаків, юніорів – за Україною. 

Дорослий чемпіонат України цьогоріч зібрав небагато учасників. Адже чимало спортсменів та тренерів або воюють, або багато часу присвятили волонтерству. Попри це, загальноукраїнські змагання цьогоріч стали більш конкурентним і сильним, бо приїхали найкращі українські атлети. Загалом розвиток ММА в країні, яка воює, на оцінку 5, переконаний президент федерації ММА Львівщини Олег Грицюк. Львівщина теж показує якісну динаміку розвитку цього виду спорту. Це довів і останній чемпіонат України. Святослав Дутко – за два дні 9 поєдників, Андрій Виклюк – 8, Микола Стеца – 4; деякі поєдинки закінчили достроково. Руслан Телібаєв – бронзовий призер світу, Руслан Коник – чемпіон України у віці 18-20 років, Василь Фортуна – цьогорічний віце-чемпіон України,. Це львівські імена на карті ММА. 

До речі, в Абу-Дабі на чемпіонаті світу наших з ММА буде більше сотні. І майже всі будуть виступати в різних вагових категоріях перед львів’янами восени. Lemberg Fight cup за участі півтисячі спортсменів проведуть 25 листопада за підтримки Львівської міської ради, обласного управління спорту Львівської обласної військової адміністрації та генерального партнера «Резидент Девелопмент». Почесний президент федерації ММА В’ячеслав Чепіль виділив кошти на підготовку і виїзд представника регіону на світовий турнір в Абу-Дабі. Тим часом обласна федерація має соціальний проєкт. У приміщенні на вулиці Богдана Хмельницького буде новий зал, облаштований за усіма спортивними вимогами. В тому кінці Львова наразі таких активностей для дітей бракує; зал же ж має зібрати насамперед підлітків із соціально незахищених сімей, дітей вимушених переселенців. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ