Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

NGL.media опублікувало додаткові відомості виїзду Арестовича з України

ГУР заперечує лист Арестовичу. NGL.media публікує дані бази перетину кордону.

Головне управління розвідки Міноборони заявило, що не видавало жодних документів для виїзду з країни екс-радника голови Офісу президента Олексія Арестовича.

«Інформація про перетин кордону та виїзд за межі України особи на ім’я Олексій Арестович 4 вересня 2023 року начебто на підставі листа від ГУР МО України, яку опублікувало  NGL.media, не відповідає дійсності, – йдеться у заяві ГУР, поширеній 1 лютого. – Головне управління розвідки Міністерства оборони України не надавало вказаній особі ані листів, ані будь-яких інших документів для виїзду за кордон».

Заява ГУР з’явилася через кілька годин після публікації NGL.media про обставини виїзду з країни екс-радника голови Офісу президента Олексія Арестовича.

Як стверджують журналісти NGL.media, за два з половиною тижні до цієї публікації видання офіційно звернулося до ГУР з проханням прокоментувати викладені у ній факти, проте відповіді не отримали.

За даними бази перетину кордону, Олексій Арестович виїхав з України 4 вересня через пункт пропуску Краківець-Корчова на підставі листа ГУР – саме така причина виїзду вказана в офіційній базі даних.

У виданні також повідомили, що офіційно ДПСУ відмовилась коментувати обставини виїзду Арестовича і надати копію листа, на підставі якого його випустили за кордон. Наразі NGL.media готує позов до ДПСУ про визнання протиправною відмову у наданні інформації і проситиме суд зобов’язати ДПСУ надати копії документів (без конфіденційної інформації), на підставі яких виїхав Олексій Арестович.

Задля повноти інформації NGL.media вирішили опублікувати повний список перетинів державного кордону Олексієм Арестовичем у 2022-2023 роках, прибравши звідти чутливу, на їх думку, інформацію. Ці дані свідчать, що Арестович принаймні двічі використав листи ГУР як підставу для виїзду.

Фото: NGL.media

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ