Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Ні Портнову в КНУ": кількасот студентів протестують в університеті Шевченка

Близько 300 студентів Київського національного університету імені Тараса Шевченка прийшли ввечері 20 червня до свого навчального закладу. Вони протестують проти того, що колишній заступник голови Адміністрації президента за правління Віктора Януковича Андрій Портнов працюватиме на кафедрі конституційного права юридичного факультету.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, активісти зайшли в університет і влаштували сидячий протест біля кабінету ректора. Вони відмовляються виходити і чекають на керівника вишу, щоб передати звернення.

У Київському національному університеті імені Шевченка 19 червня Радіо Свобода підтвердили інформацію, що Портнов знову працюватиме на кафедрі конституційного права юридичного факультету.

"Портнова Андрія Володимировича прийняти з 1.09.2019 по 30.06.2020 року на умовах строкового трудового договору до проведення конкурсу на посаду професора кафедри конституційного права", – зацитував керівник відділу кадрів Олексій Іванченко наказ про працевлаштування Портнова.

Представник вишу пояснив, що процедура прийняття на роботу до проведення конкурсу застосовується до всіх викладачів, які не входять до штату університету.

"Конкурс зазвичай відбувається десь усередині навчального року, взимку чи навесні, іноді буває декілька конкурсів. Якщо людина проходить конкурс, вона зараховується потім на наступний навчальний рік вже як штатний викладач. Не проходить конкурс – 30 червня ми з цією людиною прощаємось", – каже Іванченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ