Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Ніч поезії і музики non-stop 28 BookForum: хто виступатиме

У суботу, 18 вересня, о 21:00 у !FESTRepublic (вул. Старознесенська 24-26) стартує традиційна «Ніч поезії та музики non-stop» – один з найпопулярніших заходів львівського міжнародного BookForum.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Цього року можна буде почути «Хамерман Знищує Віруси», які називають себе «найадекватнішим гуртом України», працюють на перетині музики, концептуального арту та театру. Пісенний матеріал ХЗВ вражає різноманітністю: в рамках одного концерту акомпанувати їм може поперемінно струнний квартет, хор, рок-гурт і примітивна «мінусовка».

За межі музичних жанрів піднесе BRAT – музичний проєкт поета Григорія Семенчука. Це експериментальний хіп-хоп, електронна музика, іронічний коментар дійсності - саме той мікс, що дає можливість «вриватися в парадні і модні радіо». На перехресті жанрів музики і поезії, BRAT не прагне бути поетом чи музикантом, для нього важливе зрощення цих образів, яке дає можливість вийти за певні власні межі, де прямі ритми поєднуються з ламаними, а важкі баси з експериментальним синтетичним звуком; де текст, тематика треку, власне, і є цією межею.

По-новому звучатиме і вічна поезія: твори Павла Тичини та Богдана-Ігоря Антонича у виконанні гурту «Пиріг і Батіг». Цей музично-поетичний проєкт налаштований на популяризацію мови Краю за допомогою музики і поезії.

Як відбувається взаємопроникнення музики та поезії, утворюючи цілісну — і зовсім нову матерію продемонструє проєкт «Пришестя» Юлії Мусаковської та Михайла Балога aka MANU. Юлія — поетка та перекладачка, авторка п’ятьох книжок. Найновіша з них — «Бог свободи» (2021), тексти з якої звучать у перформансі.

Михайло — джазовий саксофоніст та музичний експериментатор, засновник та автор методик Vedel School. Його проєкти дивують неординарністю та виходять за рамки якогось певного стилю.

Також на Ночі поезії та музики non-stop звучатиме інді-фольк дует Zapaska. Дует починав із live looping експериментів і акустичного звучання, зараз тяжіє до фольктроніки та дрім-попу. Чимало подорожував в турах Україною та закордоном. З’являвся на сценах багатьох мультижанрових  фестивалів: Pohoda (SK), Waves Vienna (AU), United Islands (CZ), Atlas Weekend (UA), Zaxid (UA) та ін.) Альбоми дуету потрапляли до списків кращих релізів 2014 і 2016 років за версіями різних музичних видань.

Вхід — вільний (з обов'язковим дотриманням карантинних вимог).

Партнери Ночі музики та поезії non-stop: фестиваль Respublica, Versopolis

Інформаційний музичний партнер: LiRoom

Нагадаємо, що наймасштабніша культурна подія України 28 BookForum цього року відбудеться 15-19 вересня у Львові онлайн та офлайн. Програма фестивалю налічує 120 подій, 250 учасників, зокрема — 25 іноземних авторів з 21 країни світу. Усі події 28 BookForum — безкоштовні. Онлайн-трансляції дивіться на сайті bookforum.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ