Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Німеччина – партнер України у розвитку сфери енергоефективності

Уряд Німеччини підтримує Україну в різних напрямах, у тому числі у сфері підвищення енергоефективності в різних секторах економіки,- інформує прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

ʺДопомогу на шляху реформ надає Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). При цьому, енергетичний кластер GIZ зростає і вже налічує 9 проектівʺ, - повідомила Іма Хренова-Шимкіна, заступник керівника проекту GIZ ʺРеформа в сфері енергоефективності в Україніʺ, на V Форумі енергоефективного партнерства, проведеному Держенергоефективності у Києві.

Так, за підтримки Уряду Німеччини триває імплементація директиви ЄС щодо енергоефективності, впровадження механізмів енергоменеджменту та ЕСКО.

Також Іма Хренова-Шимкіна звернула особливу увагу на питання підвищення енергоефективності в компаніях. Адже саме від енергоефективних проектів залежить зменшення собівартості виробленої продукції та підвищення конкурентоздатності підприємств та країни в цілому.

Нагадаємо, що за підтримки проекту GIZ ʺКонсультування підприємств щодо енергоефективностіʺ та сприяння Держенергоефективності в Україні створено Мережу енергоефективних підприємств Львівщини та Мережу енергоефективних хлібопекарів. На черзі – запровадження Мережі енергоефективності виробників будматеріалів.

Загалом, під час форуму експерти різних проектів GIZ представили результати роботи над законодавчою базою та розповіли про особливості співпраці з громадами і бізнесом у сфері енергоефективності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ