Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Німеччина готова заарештувати путіна, якщо він опиниться на її території

Німеччина готова заарештувати російського диктатора володимира путіна, якщо він потрапить на її територію.
Марко Бушманн / EFE

Для цього наразі обовʼязковим є звернення Міжнародного кримінального суду до Інтерполу, розповів виданню Bild міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн. 

 "Я очікую, що МКС швидко звернеться до Інтерполу (міжнародне поліцейське агентство ред.), а також до держав-учасниць договору, і попросить їх забезпечити виконання рішення", — сказав він.

Бушманн додав, що за такого сценарію Німеччина буде змушена заарештувати путіна та передати його МКС, якщо він в'їде на німецьку територію.

У коментарі виданню Марсель Кау, професор міжнародного права в Університеті Констанца, розповів, що вважає ордер на арешт з Гааги "радикальним заходом з далекосяжними юридичними й щодо свободи пересування путіна фактичними наслідками". Дві третини всіх держав зобов'язані виконувати ордер, в тому числі всі члени ЄС.

"У міжнародному праві все частіше говорять про те, що держави, які не є учасниками договору, також можуть бути зобов'язані видавати обвинувачених до Гааги", — додав він, зазначивши, що путін, ймовірно, може відчувати себе у справжній безпеці лише в на території росії.

Однак "якби путіна запросили до ЄС для мирних переговорів, він мав би бути юридично звільнений від ордера на арешт".

Нагадаємо, 17 березня досудова палата Міжнародного кримінального суду видала ордер на арешт путіна та уповноваженої з прав дитини Львової-Бєлової. путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину. Це означає, що за межами росії його повинні заарештувати та передати до суду. Це стосується країн, які ратифікували Римський статут. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ