Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Німеччина та ЄС не розраховуватимуться за російський газ в рублях – Шольц

Контракти на імпорт в Німеччину російських енергоносіїв будуть оплачуватися відповідно укладених контрактів, тобто у валюті.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у понеділок на спільній пресконференції з прем’єром-міністром Швеції Магдаленою Андерссон, передає Укрінформ.

«Контракти переважно укладені в євро, і підприємства будуть розраховуватися за договорами відповідно», - заявив Шольц.

На запитання про можливість відмови рф у такому випадку продовжувати поставки, канцлер заявив: «Ми перебуваємо в ситуації, коли контракти, і це дуже просто, мають виконуватися».

Як повідомляв Укрінформ, міністри енергетики країн G7 відкинули вимогу президента рф володимира путіна про те, щоб «недружні» країни платили за російський газ рублями. Про це заявив віцеканцлер та федеральний міністр економіки і енергетики Німеччини Роберт Габек 28 березня, після конференції з міністрами енергетики країн G7.

«Усі міністри G7 погодилися, що це одностороннє і явне порушення чинних контрактів», – сказав Габек. За його словами, міністри закликали «зацікавлені компанії не виконувати вимог путіна».

Путін 23 березня заявив, що росія вимагатиме від «недружніх» країн, серед яких держави ЄС, платити за газ у рублях. Цей крок був розцінений як спроба стримати падіння російської валюти й уникнути західних санкцій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ