Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Німеччина відмовилася направляти війська в Сирію на прохання США

Німеччина не буде дислокувати в Сирії наземні війська, як про це просить влада США, повідомив 8 липня представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Замість цього Берлін продовжить виконання вже взятих на себе зобов’язань, заявляє влада Німеччини, - передає Радіо Свобода.

Зайберт додав, що учасникам коаліції проти екстремістського угруповання "Ісламська держава" слід найближчим часом обговорити подальші кроки і "розумно розподілити" як військові, так і цивільні завдання. Німеччина продовжить повітряні розвідувальні операції з території Йорданії, але не має наміру вводити війська в Сирію, заявив представник уряду ФРН.

Направити німецьких військових до Сирії напередодні закликав спецпредставник уряду США з питань Сирії Джеймс Джеффрі. Ці сили могли б частково замінити американських військових в регіоні, заявив він.

У кінці 2018 року президент США Дональд Трамп заявив про виведення американських військових із Сирії. Рішення пізніше було частково переглянуте. У результаті розбіжностей із цього приводу в грудні 2018 року у відставку пішов голова Пентагону Джеймс Меттіс.

У Сирії з 2011 року триває громадянська війна, в результаті якої загинули понад 350 тисяч людей. Росія, втрутившись в цей конфлікт, надає в ньому підтримку президенту Сирії Башару Асаду – режиму якого значна частина світу, і західного, і арабського, відмовила в легітимності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ