Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німеччина закликає США передати Україні хоча б один ЗРК Patriot

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили в Україну принаймні ще одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти посилити протиповітряну оборону.
Фото - ілюстративне

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

За їхніми словами, кампанія тиску Берліна на свого трансатлантичного союзника є частиною скоординованих зусиль, спрямованих на те, щоб змусити партнерів по НАТО і ЄС збільшити допомогу Україні в галузі протиповітряної оборони.

Цього тижня Німеччина також продовжуватиме тиснути на європейських союзників, включаючи Францію та Італію, щоб оцінити, що вони здатні зробити.

Підштовхування Німеччини є чимось на зразок зміни ролей для Шольца, уряд якого після вторгнення Росії часто засуджували за зволікання з постачанням зброї. Канцлер і досі опирається відправці ракет великої дальності Taurus до Києва, стверджуючи, що такі постачання ризикують зробити Німеччину учасницею війни.

Водночас Шольц очолив зусилля з відправлення більшої кількості Patriot та інших систем ППО в Україну, яка зазнає дедалі частіших атак, що руйнують енергетичну інфраструктуру і міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ