Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німецька організація відкрила у Львові проєкт з працевлаштування

У Львівській області відбулось відкриття проєкту «Skills4Recovery-Швидкий шлях до працевлаштування» ініціатором якого є німецька організація Секва (Sequa). Про це інформує Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Захід відбувся у Вищому професійному училищі № 29 м. Львова. Представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства економіки України, Державної служби зайнятості, департаменту освіти і науки ЛОВА, керівники закладів професійно-технічної освіти обговорили ключові аспекти впровадження проєкту та очікувані результати.

Директор департаменту освіти і науки ЛОВА Олег Паска підкреслив важливість проєкту для розв'язання поточних економічних проблем в регіоні та наголосив на підтримці проєкту з боку департаменту освіти та науки ЛОВА, а також на важливості тісної співпраці з професійно-технічними навчальними закладами та приватним сектором у реалізації проєкту.

Тривалість проєкту становить 6 місяців, до нього залучені такі заклади професійно-технічної освіти Львівщини:

– Вище професійне училище 29 м. Львова 

– Львівський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

– Золочівський професійний ліцей

– Вище професійне училище № 34 м. Стрий

– Вище професійне училище №19 м. Дрогобича

Навчання відбуватиметься за скороченими курсами, що триватимуть від 4 тижнів до 4 місяців, залежно від особливостей професії, та проводитимуться онлайн, офлайн і у змішаній формі. 

Цільовою аудиторією проєкту є внутрішньо переміщені особи, тимчасово безробітні, демобілізовані воїни, інваліди війни, працівники, які потребують перекваліфікації. Навчальні курси сформували таким чином, щоб забезпечити ринок праці висококваліфікованими фахівцями з найбільш потрібних професій у таких галузях як будівництво, транспорт і логістика, сільське господарство, легка промисловість, ІТ-технології, металообробка, електрогазозварювання та інші. 

Фінансування навчальних програм, закупівлю витратних матеріалів та ін. здійснюється німецькою стороною.

Довідково: 

Sequa - це організація розвитку німецької промисловості, яка вже багато років працює у сфері дуальної професійної освіти та навчання і реалізувала проєкти у понад 150 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ