Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Німці масово купують електрошокові пістолети для самозахисту

Після терактів у Парижі і масових нападів на жінок у новорічну ніч у Кельні, у низці країн Європи, зростає попит на засоби самооборони, - Euronews.

Найпопулярнішими стали електрошокові пістолети. У Німеччині цей вид зброї несмертельної дії останнім часом розходиться наче гарячі пиріжки, розповідає власник крамниці у Франкфурті:

Андреас Енґельс, власник магазину зброї: “Це почалося ще до Нового року. Люди самі не знали, навіщо все це купували, це був наче розсіяний страх. Після Нового року попит на засоби самозахисту надзвичайно зріс. До нас приходить дедалі більше людей, і вони купують ще більше.”

90% електрошокових пістолетів, які продають у Німеччині, виробляють на заводі у Чехії. Власник підприємства каже, що минулоріч поставив на німецький ринок 25 тисяч одиниць такої зброї. Нині завод з усіх сил намагається впоратися з обсягами замовлень.

Брестіслав Костал, власник Euro Security Products: “У вересні почали надходити великі замовлення. Один клієнт запросив тисячу електрошокових пістолетів, потім ще один тисячу одиниць. Раніше ми могли чекати на такий обсяг замовлень місяць. А тепер вони надходять щотижня. Кількість замовлень зросла утричі.”

Фахівці відзначають, що раніше звичними покупцями електрошокових пістолетів були ті, хто боявся повертатися додому пізно ввечері. Тепер же засоби самооборони купують представники різних поколінь і професій, як жінки, так і чоловіки.

Euronews

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ