Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Ніякої нової поліції нема. Фікція це, фантазія", - Ігор Луценко

"Ніякої нової поліції нема. Фікція це, фантазія", - Ігор Луценко прокоментував події з начальником нацполіції у Вінниці.

"Мужня Таїса Гайда нарешті довела очевидне: що Шевцов, призначений по протекції Порошенка Хатією Деканоїдзе на начальника всієї вінницької поліції – сепар.

Шоста хвилина 40 секунд. Після цього навіть Аваков вимушений був реагувати. 

Я безмежно вдячний Таісії та її однодумцям, що вони вистояли! Вони – герої.

Але хотів би зробити ряд печальних висновків.

По-перше, ніякої нової поліції нема. Фікція це, фантазія. Прийнято законодавство, прийшли нові керівники, але система ще залишилася. Я про це сигналізую усіма доступними мені засобами комунікації – тим не менш, наштовхуюсь на те саме, на що наштовхнулися вінницькі лідери громади – на технологічну кампанію, котра складається з інтернет-цькування, звинуваченнях у замовленні, у персональній неприязні, піарі.

Нема і децентралізації – тому що саме компонентою децентралізації є як мінімум узгодження таких кадрових рішень, як призначення очільника поліції регіону. 

Що залишилося, що значить «система»? Це неформальне втручання у роботу поліції високо посадовців – Авакова, Порошенка. Це відсутність прозорих та універсальних механізмів фільтрування кадрів (а що було б, якби не знайшлося відео з Шевцовим з Криму? Так би і рулив контрабандою!). Це також відсутність відповідальності за незаконні чи непрофесійні дії.

До речі, про відповідальність. Я, звісно, направлю звернення, щоб вияснити, хто врешті відповідальний за те, що Хатія Деканоїдзе призначила сепара на пост головного поліцейського області? Але шанси на те, що винуватих взагалі будуть шукати – нуль.

Головний висновок – реформи у нас можливі лише під тиском громади, реформи у нас можливі лише знизу. Іноземні заробітчани, котрих з подачі США та ЄС зараз ставлять на важливі пости, в кращому разі стають об’єктом маніпуляцій з боку місцевих спритників. А в гіршому – їм справді байдуже, що тут відбувається. Навіщо слухати якихось місцевих божевільних, політиканів? Якщо американські гранти забезпечують достойний рівень добробуту, американцям подобається красива форма, красиві незакомплексовані дівчата у поліції.

На жаль, частина активістів сидить і свято вірить, що симпатичні грузинки самі по собі візьмуть і переможуть усе ментівське лихо, що є у нас у державі.

Тим не менш, перемагають не ті, що сидять і вірять, а хто руки не склав і покладається лише на себе. Дуже швидко стає видно, хто є хто, інколи навіть допомагає майже божественне втручання – як зараз, коли знайшлося відео, котре стало неспростовним доказом. 

Отож, борімося – поборемо", - зазначив Ігор Луценко в своєму Facebook дописі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ