Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

НОК Львівщини провів олімпійську розминку у Новороздільському НВК імені Володимира Труша

У навчально-виховному комплексі імені Володимира Труша, що у Новому Роздолі, відбувся спортивний захід, організований відділенням НОК України у Львівській області.

В рамках проекту "запроси спорстмена в гості" відбулась низка  заходів, серед яких зарядка з олімпійцем #DoLikeOlympians. Розминку для школярів проводили: магістрантка Львівського державного університету фізичної культури ім.І.Боберського Ольга Козак; чемпіонка світу та Європи з боксу, стипендіат НОК України Вікторія Вірт-Гарасимович та учасниця зимових Олімпійських ігор у Ліллехаммері Христина Опьола-Подгрушна.

Окрім спортивної складової відбувся і інтерактивний урок та спілкування зі школярами, де діти змогли більше довідатись про наших гостей-спортсменів, поспілкуватись та розповісти про себе, а також переглянути тематичні відео-сюжети з олімпійськими цінностями.

Школярі були зацікавленими та позитивними у спілкуванні і активними у спортивних естафетах, конкурсах та танцях, за що всі були відзначені памятними подарунками від НОК України.

Подарунки також отримали Вікторія та Христина - діти підготували тематичні малюнки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ