Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Норвегія перейде на електричну авіацію до 2040 року

Словенська авіабудівна компанія Pipistrel провела випробування електролітака Alpha Electro за замовленням норвезького оператора аеропортів Avinor, - Економічна правда.

Влада Норвегії планує повністю перевести всі місцеві пасажирські авіаперевезення на використання електричних літальних апаратів до 2040 року.

Випробувальний політ електричного літака Alpha Electro відбувся в аеропорту Осло. Пасажиром літального апарату був міністр транспорту Норвегії Кетіл Солвік-Олсен. Як очікується, літаки, подібні Alpha Electric, будуть використовуватися на місцевих норвезьких маршрутах.

Словенський літак оснащений електромотором з тягнучим повітряним гвинтом потужністю 50 кіловат і акумуляторною батареєю ємністю 21 кіловат-годину (не рахуючи аварійного запасу енергії). Літак може знаходитись в повітрі до однієї години і витримує вагу до 550 кг.

Інші подробиці нової програми з переведення місцевих авіаліній Норвегії на електрику поки не розкриваються.

В даний час влада Норвегії розглядає можливість введення з 2025 року повної заборони на продаж автомобілів, двигуни яких працюють на викопному паливі. У разі, якщо заборона набуде чинності, в країні можна буде продавати тільки автомобілі з нульовим викидом вуглекислого газу.

Діючий наразі проект передбачає скорочення викидів вуглекислого газу на 40% до 2030 року за рахунок збільшення продажів електромобілів.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ