Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Норвезький бізнес виявляє значний інтерес до України, - Ерна Солберг

На полях Генеральної Асамблеї ООН Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Прем’єр-міністром Норвегії Ерною Солберг. Про це інформує прес-служба глави держави.

Учасники зустрічі відзначили важливість збереження високого рівня взаємодії між двома країнами.

Глава держави подякував Норвегії за незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Сторони домовилися працювати над залученням норвезьких інвесторів до інфраструктурних і гуманітарних проектів з відновлення Донбасу.

Ерна Солберг зазначила, що норвезький бізнес виявляє значний інтерес до України на тлі повідомлень про підвищення прозорості роботи та антикорупційні ініціативи.

«Ми реформуємо наші правоохоронні органи, матимемо приватизацію, проведемо реформи, які допоможуть подолати корупцію», – запевнив Володимир Зеленський.

Глава Української держави наголосив на важливості підтримки в енергетичній сфері.

«Ми були б раді запросити вас до видобутку газу. У нас є родовища, але потрібних технологій бракує. Це не просто бізнес-інтерес, це – геополітичне питання», – підкреслив Президент України.

Додатково сторони обговорили розвиток альтернативної енергетики.

Володимир Зеленський поінформував Прем’єр-міністра Норвегії про ситуацію на Донбасі. Наприкінці зустрічі Ерна Солберг подарувала Главі держави футбольний м’яч, на якому зображені Цілі сталого розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ